Akdoğan'dan ABD'ye sert çıkış!

"Türk Askeri Senin paralı askerin mi?" Bu sözler Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a ait. Akdoğan, Türkiye’yi askeri harekata ikna etmek isteyen ABD’ye göndermede bulundu, "Sen askerini göndermeyeceksin, Türk askeri şehit olacak, böyle bir dünya yok” dedi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, katıldığı bir televizyon programında IŞİD harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Akdoğan "Türk Askeri senin paralı askerin mi?" sözleriyle ABD’ye çıkıştı.

Türkiye'nin koalisyon güçleriyle işbirliği geliştirebileceğini söyleyen Akdoğan, Türk askerinin ABD için öne atılamayacağını vurguladı.

"Bu kadar samimiyseniz bu konuda, gelin birlikte yapalım bu işi. Sen gelmeyeceksin. Yani Türk askeri burada senin paralı askerin mi? Sen askerini göndermeyeceksin, Türk askeri oraya girip şehit olacak. Böyle bir dünya yok"

Akdoğan’ın önceliğin Esad olmadığını söylemesi dikkat çekti.

"Varsa bir samimiyet o zaman anlaşılır. Kapsamlı bir Suriye gelecek planı ortaya konulur. Uluslararası toplum birlikte hareket eder, Türkiye de ona göre pozisyonunu alır. Mesele Esad değil. Türkiye bu işe kendi ulusal çıkarları ve ulusal güvenliği için girer"

ulusalkanal.com.tr

Bayık: Tezkere açılımı bitirdi! Gündem Çavuşoğlu: Üzerimize düşeni yaparız! Gündem Son radyo tamircisi teknoloji ile savaşıyor! Gündem Acılar onu yıldıramadı! Gündem