İsrail Dışişleri Bakanı'ndan kan donduran seçim vaadi

Seçimler için son viraja girilen İsrail'den kan donduran bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, seçim mitinginde yaptığı konuşmada, "İsrail'e karşı duran Arapların başlarının kesilmesi gerektiğini" söyledi.

Abone ol

17 Mart seçimleri öncesi siyaset dünyasında suların giderek ısındığı İsrail'in Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman çok tartışılacak sözler söyledi.

Lideri olduğu Evimiz İsrail Partisi'nin seçim mitinginde konuşan Lieberman "İsrail'in kuruluş yıldönümü törenlerinde Filistin bayrağı taşıyanlar buradan gitsinler. Onları Mahmud Abbas'a hibe etmeye hazırım" dedi.

İsrail ile Filistin arasında barış sağlanmasının mümkün olmadığını dile getiren Lieberman, "Filistinliler barış istiyorsa, bu Arap ülkeleri, İsrail'deki Araplar ve Filistinlilerin ortak olacağı bölgesel bir barış olmalıdır" ifadesini kullandı.

İsrail Dışişleri Bakanı daha sonra skandal nitelikte açıklamalar yaptı.

Avigdor Lieberman "İsrailli Araplardan bizim yanımızda olanlar her şeyi elde edecek ama bize karşı olanların başını baltayla kesmek lazım. Yoksa bu topraklarda İsrail diye bir şey kalmaz" dedi.

17 Mart'ta yapılacak seçimlere 11 parti katılacak. Kamuoyu araştırmalarına göre, İşçi Partisi lideri İzak Herzog liderliğindeki Siyonist Blok ile Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Likud Partisi'nin en fazla oyu alması bekleniyor.

Seçmenlerin herhangi bir adaya değil parti listesine oy kullandığı İsrail'de hükümet kurmak için 120 sandalyeli Meclis'te 61 koltuğa sahip olmak gerekiyor.

ulusalkanal.com.tr

IŞİD'e ağır darbe! Dünya Peşmerge'den "yanlışlıkla oldu" açıklaması Dünya “Irak'ı üçe bölelim" Dünya Esad'dan vefa vurgusu Dünya