Rusya: Ateşkese katılan grupları vurmuyoruz

Suriye'de ateşkes ihlali iddialarına ilişkin Rusya Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya Hava Kuvvetleri'nin ateşkesi destekleyen grupları vurmadığını açıkladı.

Abone ol

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya Hava Kuvvetleri'nin ateşkesi destekleyen ve bunu Suriye'deki ateşkes izleme merkezine bildiren grupları vurmadığını açıkladı.

Rus Sözcü, "Hmeymim üssünden kalkan Rus uçakları, Rakka, Deyr Ez Zor ve Palmira'da sadece IŞİD ve El Nusra Cephesi terör örgütlerini vuruyor" bilgisini verdi.

Suriye topraklarının genelinde ateşkese uyulduğunu söyleyen Konaşenkov, sadece ayrı provokasyonların ve vuruşların kaydedildiğini söyledi.

Öte yandan Savunma Bakanlığı yetkilisi, insani yardımların Tartus Limanı ve Hmeymim üssünden ihtiyaç sahibi Suriyelilere ulaştırılması için gereken sayıda araç tahsis etmeye hazır olduklarını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Firar eden 6 mahkum için yeni gelişme Gündem Atatürk Havalimanı'nda yeni güvenlik önlemleri Gündem Gülen ile kardeşi hakkında yakalama kararı çıkarıldı Gündem AB-Türkiye zirvesinin süresi uzatıldı Gündem