PKK'dan itiraf: Gerek yoktu

Halk desteğini kaybeden PKK'nın örgüt içindeki "öz savunma" tartışması, terör örgütünün Kandil'deki yöneticisi Murat Karayılan'ın açıklamalarıyla iyice su yüzüne çıktı. Karayılan, hem yenilgiyi hem de örgüt içindeki tartışmaları "şehirlerde bu düzeyde bir savaş yaşanmasına gerek yoktu" sözleriyle anlattı. Murat Karayılan, ordu devreye girmese bile PKK'nın zaten hendekleri kapatacağını savundu.

Abone ol

PKK'lı Murat Karayılan hem yenilgiyi hem de PKK içindeki öz savunma siyaseti tartışmasını itiraf etti.

PKK'nın haber ajansı ANF'ye konuşan örgütün silahlı kanadının lideri Murat Karayılan, dağdaki teröristlere hitaben bir konuşma yaptı.

Karayılan, yenilgiyi de örgüt içindeki öz savunma tartışmalarını da "şehirlerde bu düzeyde bir savaş yaşanmasına gerek yoktu. HPG, kendi faaliyet sahası olan dağda devreye girerek şehir direnişleriyle bir dayanışmayı sağlayabilmeli" sözleriyle anlattı.

Türk ordusu devreye girmese bile PKK'nın hendekleri zaten kapatacağını savunan Karayılan, "Eğer ordu devreye girmemiş olsaydı, HPG de bu anlamda devreye girmezdi. Eğer onlar sıradan yaklaşsaydılar, bu hendek sorunları bir şekilde çözülebilirdi." dedi.

Karayılan, saldırıların durması için ise PKK lideri Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını ve özerkliğin kabul edilmesini şart koştu.

ulusalkanal.com.tr

ABD ordusundan uyarı: Türkiye'den ayrılın Gündem MEB, Karaman'daki öğretmeni meslekten ihraç etti Gündem İstanbul Emniyeti'nden açıklama: 'Etkinlikler 1 ay yasaklandı' haberleri gerçek değil Gündem Ölen kayınvalidesinin hırsıza yazdığı notu Kuran-ı Kerim'in içinde buldu Gündem