8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle pek çok ilde etkinlikler vardı

Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Türkiye'nin pek çok ilinde etkinlikler vardı. İzmir'de Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'

Abone ol

Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle yurdun pek çok yeri etkinliklere sahne oldu.

İzmir'de Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in katıldığı bir söyleşi düzenlendi. Perinçek, söyleşinin ardından yurttaşlara kitaplarını imzaladı.

Ardından söz alan Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül, katılımcılara birlik ve dayanışma vurgusu yaptı.

Cumhuriyet Kadınları Genel Başkanı Canan Arıtman ise, bölücü ve yıkıcı anayasa ile birlikte kadının büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalacağını söyledi.

İstanbul Beşiktaş'ta 8 Mart dolayısı ile Türkiye'de ilk kez "Kadın Dayanışma Merkezi" açıldı. Açılışı Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar tarafından yapılan merkez, kadınlar tarafından yoğun ilgi gördü.

İstanbul'da bir diğer etkinlik Beylikdüzü'ndeydi. Geçen yıl Şubat ayında Mersin'inde katledilen Özgecan Aslan'ın adının verildiği kültür merkezi hizmete açıldı.

Kültür merkezinin açılışını Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan yaptı.

Ankara’da da birçok etkinlik vardı. Barolar, kadın örgütleri ve sendikalar düzenledikleri panelle kadınlar gününü kutladı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Metin Feyzioğlu, kadın hakları ve çağdaşlık vurgusu yaptı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği ise Türk Hukuk Kurumu'nda bir etkinlik düzenledi. Derneğin Genel Sekreteri Şen Yazgan ve Avukat Günizi Dizdar, Cumhuriyet yıkıcılarına karşı mücadele mesajları verdi.

Hatay ve Bursa'da da Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile yürüyüşler yapıldı.

ulusalkanal.com.tr

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle pek... paylaşan: ulusalkanal

Ebu Şerif: Hizbullah üzerinden Filistin direnişine darbe vuruluyor Gündem Kahraman şehitler Gürsel Demir ile İbrahim Tetik toprağa verildi Gündem CHP ve MHP arasında anayasa masası kavgası Gündem Vatan Partisi'nden Mehmet Görmez'e tepki Gündem