Ulusal Kanal kamerası önünde 3 dakikada sahte belge üretildi!

Profesör Doktor Cem Say Ulusal Kanal izleyicileri için bir ilke imza attı, kamera önünde sahte delil üretti. Kumpas davalarında kullanılan dijital verilerin ne kadar kolay hazırlanabileceğini de gözler önüne serdi. "Sahte belge üretme" dersinin süresi sadece 3 dakika. Şimdi, herkesin nasıl sahte delil üretebileceğini gösteren bu dersi izliyoruz.

Abone ol

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Müdendisliği Öğretim Üyesi Profesör Doktor Cem Say bir ilke imza attı.

Ulusal Kanal kamerası önünde sahte delil üreten Say, kumpas davalarında kullanılan dijitallerin ciddiyetsizliğini gözler önüne serdi.

Önce bilgisarın tarihi geriye alındı, ardından bir metin dosyası açıldı. Belgenin adı oldukça çarpıcıydı, "casusluk" dosyası.

Dosya kaydedilip sistemden özellikleri kontrol edilince 16 Temmuz 2014'te oluşturulan dosyanın 5 yıl önce hazırlandığı "ortaya çıktı". Profesör Say bununla yetinmedi. Belgenin dava dosyasındaki gibi gerçekçi olması isteğimizi yerine getirdi.

Dosyayı güncelledi ve sistem saatini daha da geri aldı.

Sonuç çarpıcıydı. 2014 yılındayken, sanki "2009 yılındaymış gibi oluşturduğumuz dosyayı, 2008 yılında güncellemiştik".

Kamera önündeki sahte belge üretme dersi 3 dakika sürdü. Türkiye'nin gündemine damga vuran davalardaki temel delillerin bu kadar basit üretilebilmesi, kumpasları bir kez daha gösterdi.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

KAMERA: MEVLÜT AYDOĞAN

ulusalkanal.com.tr

Malezya yolcu uçağı düştü Gündem TBMM'den 'çizme' açıklaması Gündem Mahkeme haklı buldu! Gündem E. Albay Sezer'in ailesi Ulusal Kanal'a konuştu Gündem