Meşhur Edirne usulü ciğer
Kurbanlıklar kesildi, etler parçalara ayrılarak doğrandı. Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar da vatandaşlar için kurbanlık ciğerlerden nasıl Edirne usulü tava ciğeri yapılacağının tarifini verdi.
Kurbanların kesilmesi ile birlikte et yemeklerinin yapımına da başlandı.
Yiyenlerin bir tabak daha istedikleri meşhur Edirne usülü tava ciğerin tarifini de Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar verdi.
Kesim işleminin arından buğday unuyla eti bocalamak ise tarifin en önemli noktalardan.
Ardından ise sıra pişirmeye geliyor. Fakat bu leziz lezzetin kendine has tekniklerini de not almak şart.
Dinar, bu lezzetin yanına en çok yakışanın ise acı biber olduğunu ifade etti.
ulusal.com.tr