Kars'taki antik kent UNESCO Dünya Miras Listesine hazırlanıyor

Kars'taki Ani Antik Kent dünya miras listesinde yerini almaya hazırlanıyor. 2011 yılında UNESCO Dünya Mirası geçici listesine alınan Ani Ören Yeri’nin Temmuz'da yapılacak toplantıdan sonra UNESCO Dünya Miras Listesine alınması bekleniyor.

Abone ol

Ani Ören Yeri'nin UNESCO Dünya Miras Listesine alınması için çalışmalar devam ediyor. Kars'a 42 kilomerte uzaklıktaki antik kent 2011 yılında UNESCO Dünya Mirası geçici listesine alınan ören yerinin geçmişi 5 bin yıl öncesine dayanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı da Ani Ören Yerinin Temmuz’da yapılacak toplantının ardının geçici listeden, asıl listeye alınmasını bekliyor.

Bin bir kilise ve 40 kapılı şehir olarak adlandırılan Ani Ören Yeri, yönetim planı, koruma amaçlı imar planı, çevre düzenleme, kazı, restorasyon, kamulaştırma ve tahsis çalışmaları da koordineli olarak yürütülüyor.

Dünya’da ilk ve tek Zerdüşt Tapınağı, bulunan ören yeri 68 hektar alanı kaplayan, 4,5 kilometrelik sur sistemiyle korunuyor.

Ani’de şu anda 21 medeniyetin izlerini dünya yüzüne gösteren eserler bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul Beyoğlu'nda yangın paniği yaşandı Yurt Karşıyaka Belediyesi merdiven kullanımını teşvik için kampanya başlattı Yurt Karşıyaka Belediyesi merdiven kullanımını teşvik için kampanya başlattı Yurt Hayvancılıkla uğraşan göçer aileler yaylalara gitmek için yollara düştü Yurt