Jandarma ile Sahil Güvenlik Komutanlıklarında türban yasağı kalktı

Ve İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma ile Sahil Güvenlik Komutanlıklarında türban yasağı kalktı. Yürürlüğe giren yeni yönetmelikle kadın personel, yüzünü kapatmayacak şekilde taktıkları türbanla görev yapabilecek.

Abone ol

İçişleri Bakanlığına bağlanan, Jandarma ve Sahil Güvenlik’te başörtüsü yasağı kalktı.

"Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Yönetmeliği" Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Ynei yönetmeliğe göre Jandarma ve Sahil Güvenlik’te kadın personel üniforma rengindeki desensiz türbanlarla görev yapabilecek.

Resmi olarak görev yapan kadın personel, hamileliğini belgelediği takdirde resmi kıyafet yerine sivil kıyafetle görev yapabilecek.

İçişleri Bakanı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı arasında her kademedeki personel, geçici görevlendirmeyle görevlendirilebilecek.

ulusalkanal.com.tr

Ankara merkezli 48 ilde operasyon: 180 askeri personeli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı Gündem 49 ilde FETÖ/PDY operasyonu: Çok sayıda gözaltı var Gündem Sorgusu süren Kadir Güntepe kendini böyle savundu Gündem Eski Dışişleri Bakanı Vahit Halefoğlu yaşamını yitirdi Gündem