Obama, Pentagon Başkanı'nı Türkiye'ye gönderdi

Amerika, IŞİD'e karşı Türkiye'yi öne sürmek için devrede. Obama, Pentagon Başkanı Chuck Hagel'i Türkiye'ye gönderdi. Hagel; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile görüştü. Hagel'in ana gündemi, IŞİD'e karşı kurulacak koalisyona Türkiye'nin vereceği katkı.

Abone ol

Amerika'nın, IŞİD terör örgütüne karşı koalisyon önerisinin ardından Amerika Savunma Bakanı Chuck Hagel, Ankara'ya geldi.

NATO zirvesinin ardından Gürcistan'a giden Hagel'in ikinci durağı Türkiye oldu.

Hagel'in ziyareti, Amerika'nın IŞİD'e karşı, aralarında Türkiye'nin de olduğu çekirdek koalisyon kurma önersinin ardından gerçekleşti.

Pentagon Başkanı ve beraberindeki heyet, önce Genelkurmay Karargâhı’na giderek Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’le görüştü.

Hagel daha sonra ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştü. Basına kapalı gerçekleşen toplantı, 1 saat 10 dakika sürdü.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun da bulunduğu görüşmede, Hagel'e, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı olarak göreve başlayan ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Ross Wilson eşlik etti.

Hagel başkentte son olarak da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi.

ulusalkanal.com.tr

Torunlar İnşaat, işçi Erdoğan'ın ölümünde ''sanık'' çıktı Gündem Türkiye ve İran gençleri emperyalizme karşı el ele Gündem İş cinayetlerinden kurtuluş: Örgütlü emekçi Gündem Duydunuz mu? Okuldaki bayrağı çocuklar indirmiş Gündem