Liman işçisi: İşe geri alınana kadar sendikadan ayrılmıyoruz

Mersin Limanı'nda işten atılan taşeron işçiler Ankara’da. Liman-İş Sendikası Genel Merkezi’ne giden işçiler işe geri alınana kadar sendikadan ayrılmayacaklarını açıkladı. Liman-İş Genel Sekreterinden aldıkları yanıtsa “yapabileceğimiz bir şey yok” oldu.

Abone ol

Mersin Limanı’ndaki taşeron firmalar arasındaki ihale kapma savaşında olan yine işçiye oluyor.

Ana işveren Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi ile taşeron Uğursan ve Ahtapot firmalarının keyfi uygulamalarının ardından işçiler işlerinden oldu. Bu haksızlığa bir de Hak İş’e bağlı Liman İş sendikasının işverenlerden yana tutum alması eklendi.

İşçiler bunun üzerine çareyi Ankara’ya gitmekte buldu.

Liman işçileri seslerini daha iyi duyurmak için Liman İş’in Ankara’daki genel merkezinin yolunu tuttu.

Sendika genel merkezinde bekleyişe geçen işçilerin tek isteği işe geri alınmaları için bir adım atılması.

Ulusal Kanal’a konuşan işçiler, bir taşerondan diğer taşerona atıldıklarını belirterek, sendikanın kendilerine verdiği sözü tutmasını istiyor.

Liman İş Genel Sekreteri Ahmet Uçar’dan ise işçilere şaşırtıcı bir yanıt geldi. Uçar “bizim yapabileceğimiz bir şey yok, artık iş işverenin iyi niyetine ve siyasilere kalmış” ifadesini kullandı.

HABER-KAMERA: SABRİ KARA

ulusalkanal.com.tr

Beklenen af çıkmadı Ekonomi Türkiye'de yabancı gayrimenkul satışı arttı Ekonomi ''Siyasette Eşit Katılım Yoksa Gerçek Demokrasi Yoktur'' Ekonomi Türkiye için kritik açıklama! Ekonomi