Maskelere 1 TL üst fiyat iddiası

Maskelerin 1 TL üst fiyatı ile market ve eczanelerden satılacağı belirtiliyor. "Maskelerin alış fiyatı da belirlenmeli" diyen eczacılara göre satış yalnızca eczanelerden yapılmalı. Ayrıca eczacılar, ücretsiz maskelerin dağıtımına devam edilmesi gerektiğini de belirtiyor.

Abone ol

Maskeye ulaşımda yaşanan aksaklıklar sonrasında karar verildi. Maske satışına izin çıktıktan sonra fiyat ve satışla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Vatandaşın maskeye temin edebilmesi için birçok yöntem denendi. Fırsatçıların önüne geçmek için satışlar yasaklandı.

Ancak maskeye ulaşımda sorunlar bütünüyle giderilemedi. Bunun üzerine satışlara onay çıktı. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak bu karara destek verdi.

Ticaret Bakanlığı ile medikal sektörün temsilcileri, konuyu bütün boyutlarıyla ele aldı. Uygulamanın detaylarına ilişkin bir genelge hazırlandı. Genelge ile cerrahi maske ücretinde üst limit 1 TL olacak. Satışların 6 Mayıs Çarşamba günü başlayacağı belirtiliyor.

Farklı türdeki maskeler için de farklı üst limitler belirlenecek. Eczane ya da marketler isterse belirlenen üst limitin altında satış yapabilecek. Ancak, bu rakamın üstünde satışa izin verilmeyecek.

Birlik başkanı Erdoğan Çolak maskelerin satış yerleri konusunda da uyarı yaptı.

Çolak, "ücretsiz maske dağıtımı da devam etmeli" dedi.

Genelgenin Cumhurbaşkanı'nın onayının ardından yürürlüğe girmesi bekleniyor. Maske satışının başlamasıyla birlikte eczane ve marketler Ticaret Bakanlığı ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından denetleyecek.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

Koronavirüs Bilim Kurulu toplandı Sağlık Dünyada hava kalitesi iyileşti Sağlık Doç. Dr. Taflan Salepçi pandemi sürecinde kanser hastalarının durumunu değerlendirdi Sağlık Bakan Selçuk'tan LGS açıklaması Sağlık