Diyarbakır'da evlat nöbeti

Gürtürk ailesi oğulları Musa için Muş'tan Diyarbakır'a gitmiş ve 18 Eylül'de eyleme başlamış, "Ölü ya da diri oğlumuzu istiyoruz" demişlerdi. Güvenlik güçleri PKK'nın kaçırdığı Musa'nın Dicle'de öldüğünü belirledi. 5 yıldır hasretle çocuklarını bekleyen aileye evlatlarının naaşı teslim edildi.

Abone ol

Kaçırıldığında 14 yaşındaydı Musa Gürtürk. Muş'taki evinden, ailesinden koparıldı, dağa götürüldü.

Ailesi 5 yıl boyunca aradı durdu Musa'yı. Son adresleri Diyarbakır'daki HDP İl Başkanlığı'nın önü oldu. İkram ve Mehmet Gürtürk' çocuklarını ölü ya da diri geri alabilmek için evlat nöbetine başladılar.

Güvenlik güçleri Gürtürk ailesinin anlattıkları üzerinden harekete geçti. Musa'nın 10 Eylül'de Dicle'de PKK'ya düzenlenen hava harekatında öldüğü belirlendi.

Musa'nın cansız bedeni İkram ve Mehmet Gürtürk'e teslim edildi.

Evlatlarının cenazesini alan Gürtük ailesi Muş'a geri döndü.

ulusal.com.tr

Son dakika! Beyazıt Karataş'tan Nadira Kadirova'nın ölümü ile ilgili kritik paylaşımlar! "Dışarıdan bakınca normal bir intihar olmadığı görüntüsü var" Gündem Adnan Oktar organize suç örgütü davasında yeni gelişme Gündem Övgün Ahmet Ercan'dan büyük deprem için tarih açıklaması Gündem Son dakika haberleri... MSB duyurdu! İki F-16, iki saat Fırat'ın doğusunda uçtu Gündem