İncirlik mutabakatı Suruç bombasının hemen ardından imzaya sunuldu

Suruç’ta bomba patladı. 1 gün sonra hükümet İncirlik mutabakatının Bakanlar Kurulu’nun imzasına sunulduğunu açıkladı. ABD heyetiyle Dışişleri Bakanlığı arasında yapılan mutabakatla İncirlik Üssü koalisyon ülkelerinin uçaklarına açıldı. Bu adımla, Türkiye IŞİD’e karşı mücadelenin ön cephesine yerleştiriliyor. Uzmanlar ve siyasetçilere göre Suruç’taki patlama İncirlik mutabakatıyla ilişkili.

Abone ol

Önce 40 kişilik ABD heyeti geldi, Ankara’dan İncirlik’i koalisyon ülkelerine açmasını talep etti. Kürt Koridoru tehdidine karşı güvenlikli bölge oluşturma kararı alan Türkiye ile mutabakata varıldı.

Sağlanan mutabakata rağmen, imzalar henüz atılmamıştı ki, Suruç’ta 32 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan o büyük patlama meydana geldi.

İncirlik mutabakatının Suruç bombalamasının hemen ardından Bakanlar Kurulu’nda imzaya sunulması ile ilgili Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Emekli Korg. İsmail Hakkı Pekin'den çarpıcı bir yorum geldi. Mutabakat görüşmelerinin 7 Temmuz'da yapıldığını hatırlatan Pekin, "AKP İKTİDARI MUTABAKATI NEDEN SURUÇ’TAKİ PATLAMA SONRASI AÇIKLIYOR" diye sordu.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk da, patlamada ABD’nin parmağı olduğunu söyledi. Bombaların İncirlik Üssü’nün açılması için patlatıldığını savundu.

Söz konusu mutabakat şimdi Bakanlar Kurulu’nun imzasında. Buna göre İncirlik Üssü çok yakında koalisyon uçaklarının kullanımına açılacak. IŞİD’e karşı mücadelenin merkezi olacak. Bu da Türkiye’nin açık hedef haline gelmesine neden olacak.

Anlaşma Ağustos ayında yürürlüğe girecek. İncirlik sadece Amerikan değil, diğer koalisyon ülkelerinin uçaklarının da kullanım alanı olacak.

ulusalkanal.com.tr

İncirlik mutabakatı Suruç bombasının hemen... paylaşan: ulusalkanal

İşte son 24 saatte Kilis'te yaşananlar Gündem IŞİD'in Türk askerlerine nasıl ateş açtığının detayları ortaya çıktı Gündem TSK'dan saldırıyla ilgili ilk açıklama Gündem 60 Bordo Bereli, IŞİD'in kontrolündeki köye girdi iddiası Gündem