'Sarısülük davası başka yerde yapılsın' talebi

Ankara Valiliği Gezi Direnişi'nde polis kurşunu ile öldürülen Ethem Sarısülük davasının başka bir ile nakledilmesini talep etti. Valilik gerekçe olarak da "sanık polis Şahbaz'ın can güvenliği yok" dedi.

Abone ol

Ankara Valiliği Ethem Sarısülük davasının başka bir ile taşınmasını istedi. Talebin gerekçesi ise Ethem'i öldüren polis Ahmet Şahbaz'ın can güvenliği...

Ankara Valiliği güvenlik gerekçesi ile davanın bir başka ile nakledilmesini talep etti. Valilik, Gezi eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'ü silahla vurarak öldüren polis Ahmet Şahbaz'ın can güvenliğinin olmadığını öne sürdü.

Sarısülük ailesinin avukatları da Adalet Bakanlığı'na başvurarak talebin reddedilmesini istedi. Avukatlar farklı illerden bir çok davanın daha güvenli olduğu için Ankara'ya taşındığını hatırlattı.

Avukat Murat Yılmaz da "Başkent Ankara'da bir davanın güvenliği sağlanamıyorsa Ankara Valisi istifa etmelidir" dedi.

Ethem Sarısülük 1 Haziran 2013'te Ankara'daki eylemde sanık polis Ahmet Şahbaz'ın üzerine ateş etmesi sonucu hayatını kaybetti. Ankara 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamada sanık Şahbaz, 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Karar Yargıtay'da usulen bozuldu.

Yargıtay bozma gerekçesinde "Sarısülük'ün vurulduğu ana ait iyileştirilmiş görüntüler hükme esas alınması ve tanıkların dinlenmesi gerektiğini" belirtmişti.

Ethem Sarısülük davasında Yargıtay'ın bozma kararının ardından ilk duruşma 7 Eylül'de görülecek.

Haber: Emek Kaynak

ulusalkanal.com.tr

Ak Saray'dan açıklama: Yaşanan sıkıntıların vebali... Gündem Davutoğlu: Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye çağrıda bulunuyorum Gündem Dolar dış borcu vurdu Gündem Abdullah Gül'e şok! "Sehven" çağrılmadı Gündem