Abdullah Özer: Bırakın çocuklarımız silah değil, kalem tutsun

Yeni eğitim öğretim döneminin ilk gününde PKK’nın kaçırdığı evlatlarını geri almak için direnen ailelerin nöbeti sürüyor. Aydın, Edizer ve Üçdal aileleri de artık onlarla birlikte. HDP Diyarbakır İl Binası önündeki ailelere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Türkiye Barolar Birliği temsilcileri ziyaret etti.

Abone ol

Milyonlarca öğrencinin ilk ders zilinin çaldığı gün, okul çağındaki çocuklarını terör örgütünden kurtrmak isteyen aileler eylemdeydi. Hacire ananın yaktığı ateş, evlat yolu gözleyen ailelerin mücadelesini Türkiye'nin gündemine oturttu.

Saliha Edizer ve Süleyman Aydın da evlatları için nöbete başladı.

Bir ananın yüreğine sığmayan isyan gözyaşlarına karıştı.

5 yıl önce, sözde barış sürecinde hendek kazan PKK’nın kaçırdığı Özkan Aydın’a babası “teslim ol” diye seslendi.

Baba Özkan Aydın, HDP/PKK’nın tehditlerine boyun eğmemekte kararlı.

Ve Mevlüde Üçdal’ın oğlu Ramazan Elazığ Harput Kur’an Kursu’da okuyordu. Aniden ortadan kayboldu.

Abdullah Özer ve Taylan Çebi, Trabzon’dan ailelere destek olmak için geldi Diyarbakır’a. Mesajları çok netti.

Ailelerin sürpriz ziyaretçisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk oldu. Ailelere tek tek sarıldı, taleplerini dinledi Bakan Selçuk.

Gün içinde bir ziyaretçileri daha vardı. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Elibol, ailelerin mücadelesinin arkasında olduklarını belirtti.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN

KAMERA: EKREM DEMİR

ulusal.com.tr

Evlat nöbetine sendikalardan destek Gündem Cem Gürdeniz ve Mustafa Özbey'den dikkat çeken uyarılar Gündem Silivri'den Diyarbakır'a destek Gündem Çavuşoğlu KKTC'de temaslarda bulundu Gündem