ÇMO: 7 santrale izin neye göre verildi?

Çevre Mühendisleri Odası, 7 termik santrale geçici faaliyet ve çevre izin belgesinin nasıl verildiğinin açıklanmasını istedi. Ulusal Kanal'a konuşan Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığını şeffaf davranmaya çağırdı. Bozoğlu, önümüzdeki günlerde bilgilendirilmek için Bakanlığa başvuracaklarını da açıkladı.

Abone ol

7 termik santrale verilen çalışma izni tartışılıyor. Çevre Mühendisleri Odası iznin nasıl verildiğinin açıklanmasını istiyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, termik santrallerin bacalarına filtre takılmasını 2 buçuk yıl ertelemeyi öngören kanun teklifini veto etmişti. 1 Ocak 2020 itibarıyla filtre ve geçici faaliyet belgesi olmayan santrallere yaptırım uygulanmaya başladı.

Muğla Kemerköy, Muğla Yeniköy ve Çanakkale 18 Mart Çan Termik Santralleri çevre izin belgesi aldı.

Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, çalışmaya devam eden santrallerin bacalarında yapılan değişikliklerin şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini vurguladı.

Bozoğlu, geçici faaliyet belgesi verilen 4 santralin iyi bir şekilde izlenmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Öte yandan Bozoğlu, yenilenebilir ve yerli enerji çağrısı da yaptı. Kapatılan santrallerdeki çalışanların buralarda istihdam edilebileceğini vurguladı.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

KAMERA: UĞUR PİDECİ

ulusal.com.tr

Elektronik kelepçe 81 ilde yaygınlaştırılacak Gündem Firari CEO soruşturması: 7 gözaltı Gündem Pençe-3 Harekât Bölgesindeki operasyonlarda iki askerimiz şehit oldu Gündem Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 'Yılbaşı Tedbirleri' açıklaması Gündem