Katar'dan stratejik ortaklık vurgusu

Katar Emiri Hamed Al Sani, temaslarını tamamlayarak Türkiye’den ayrıldı. Al Sani, "başarılı" bir ziyaret olarak değerlendirdiği Türkiye temaslarına ilişkin stratejik ortaklık vurgusu yaptı.

Abone ol

Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, sosyal medya hesabından Türkiye temaslarına ilişkin açıklama yaptı. "Kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar-Türkiye ortaklığı konusunda başarılı bir görüşme turu gerçekleştirdim." Dedi.

Al Sani, mesajında stratejik ortaklık vurgusu yaptı. İlişkileri pekiştirmek amacıyla her iki ülkenin imkanlarını daha fazla kullanmaya karar verdiklerini belirtti.

Emir Al Sani, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uluslararası ve bölgesel gelişmelere ilişkin de görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Hamad Al Sani’nin başkanlık ettiği toplantılarda, aralarında Borsa İstanbul’un yüzde 10’luk hissesi ile Doğuş Grubu’nun İstinye Park hisselerinin devrinin de bulunduğu 10 kritik anlaşmaya imza atılmıştı.

ulusal.com.tr

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy'dan AP raporuna sert tepki: "Bağlayıcı olmayan tavsiye kararını tümüyle reddediyoruz" Gündem Özbekistan'dan PYD/YPG'ye dikkat çeken ziyaret Gündem Karayılan İsrail basınına konuştu: "AK Parti-MHP ittifakına karşı çıktığı için CHP ile hemfikiriz" Gündem Dünyanın gözü Türk SİHA’larında Gündem