Yemen’deki çatışmalar bayram boyunca sürdü

Yemen’deki çatışmalar bayram boyunca sürdü. Suudi Arabistan’ın desteklediği el Kaide ve benzeri örgütlerle Husiler arasındaki son çatışmalarda onlarca kişi öldü yüzün üzerinde yaralı var

Abone ol

Yemen’in başkenti Aden'de kanlı çarpışmalar bayramda da aralıksız sürdü.

Suudi Arabistan uçaklarının yoğun bombardıman altında tuttuğu Husiler, El Kaide ve benzeri radikal örgütlerle çarpışıyor. Çatışmalar ülkenin ikinci büyük kenti olan liman şehri Aden ve Taiz’de yoğunlaşıyor.

Suudi Arabistan’ın desteklediği ve adına “Halk Direnişi” güçleri denilen örgütler Husileri Aden’den çıkardıklarını açıklamıştı.

Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçleri Cumartesi gününden bu yana Tavahi semtini ve şehrin kuzeyindeki Husi mevzilerini hedef alan 15 hava saldırısı düzenledi.

AFP'ye konuşan askeri kaynaklar, Pazar günü Halk Direnişi mensuplarının, Husilerin elindeki Tavahi semtine doğru ilerlediğini söyledi.

Bu noktalardaki çarpışmalarda 30’a yakın milis ve 45 sivilin öldüğü bildirildi. Yüzün üzerinde de yaralı olduğu belirtiliyor.

İran destekli Husilerin ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adlı hava saldırısı başlatmıştı.

Ülkede çatışmaları bitirmek için Birleşmiş Milletler arabuluculuğunda yapılan görüşmeler sonuçsuz kalmıştı.

BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veld Şeyh Ahmed ateşkesin halen mümkün olduğunu söyledi, taraflarda görüşmeyi devam ettirme isteği bulunduğunu ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

ABD'den Ukrayna'ya zırhlı araç Dünya Putin'den Şanlıurfa'daki patlamaya ilişkin ilk açıklama Dünya Şanlıurfa'dan sonra Ayn el Arap'ta da patlama! Dünya Polis aracı böyle devrildi Dünya