Bakan Çavuşoğlu, ABD'li Blinken ve McGurk ile görüşecek

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Tony Blinken ve IŞİD'le Mücadele için oluşturulmuş Koalisyonun Özel Temsilcisi Brett McGurk, Türkiye'ye geldi. Heyet, bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Müşteşar Feridun Sinirlioğlu ile görüşecek. Görüşmede, Suriye'deki son durum, YPG ve IŞİD'le mücadele masaya yatırılacak.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Tony Blinken Türkiye'de.

Dün gelen ikili bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Müşteşar Feridun Sinirlioğlu ile bir araya gelecek. Görüşmenin şu sıralarda başlaması bekleniyor.

Zirvede, Suriye krizinin çözümü için yürütülen müzakerelerde gelinen son durum ve IŞİD'le mücadele ele alınacak. Gündemin önemli başlıklarından birisi de PYD’nin Suriye'de federasyon ilanı.

Dışişleri kaynakları, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Blinken'ın Türkiye'ye geleceğini bildirmişti. Ancak IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ün gelişiyle ilgili bir bilgi paylaşılmamıştı. McGurk, sosyal paylaşım sitesinden kendisinin de Ankara'ya geldiğini duyurdu.

Görüşmelerde, Brett McGurk'ün yaklaşık bir ay önce Suriye'de, terör örgütü PYD''lilerle yaptığı görüşmenin de gündeme gelmesi bekleniyor. McGurk, Suriye'deki terör örgütleriyle bazı anlaşmalar yapmış, onlardan plaket almıştı.

ulusalkanal.com.tr

PKK'lılar kaçarken evlere döşedikleri patlayıcıları infilak ettiriyor Gündem Davutoğlu: Teröre sessiz kalırsanız, yarın sizin kapınızı çalar Gündem İstanbul Maltepe'deki şüpheli araçta silah çıktı Gündem Rus pilotları kurtarmak için giden helikopteri vuran 4 ÖSO'lu yakalandı Gündem