Ulusal Kanal ve TGB'lilerin yakalama kararı kaldırılmadı

Ergenekon dava dosyasının devredildiği İstanbul 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tartışmalı bir karar imza attı. Kumpas itirafının ardından, tüm tutukluların tahliye edilmesine rağmen, Ulusal Kanal yöneticileri Adnan Türkkan ve Adnan Akfırat ile TGB yöneticisi Tunç Akkoç'un yakalama kararlarının kaldırılması talebi reddedildi.

Abone ol

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kapatılmasının ardından Ergenekon dosyasının devredildiği 4. Ağır Ceza Mahkemesi tartışmalı bir karara imza attı.

Ulusal Kanal Avrupa Temsilcisi Adnan Türkkan, Eski Ulusal Kanal Genel Müdürü Adnan Akfırat ve TGB Avrupa Sorumlusu Tunç Akkoç hakkındaki yakalama kararının kaldırılması talebi reddedildi.

Ergenekon davasında tüm tutukluların tahliye edilmesine karşın yakalama kararlarının kaldırılmaması tartışma yarattı.

Rat kararı mahkemenin iki üye hakiminin oylarıyla alındı.

Mahkeme Başkanı Yakup Hakan Günay ise karara muhalefet etti.

Mahkeme bu kararla kendisiyle de çelişti. Aynı mahkeme aynı iddiayla hakkında 31 yıl 9 ay hapis cezası verilen Avukat Hüseyin Buzoğlu hakkındaki yakalama kararını 10 gün önce kaldırmıştı.

İşçi Partisi emek örgütleriyle 'taşeron katliamına' dur diyecek Gündem 70 yakın deprem daha meydana geldi Gündem ''266 yaralı var'' Gündem Kandilli'den depremle ilgili açıklama! Gündem