Saati var ama zamanı yok

Adı yolsuzluk iddialarına karışan Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Meclis Soruşturma Komisyonu'na ifade verdi. Çağlayan, işadamı Rıza Sarraf tarafından hediye edildiği öne sürülen 700 bin liralık saat için "Benim zamanım yoktu. Yurtdışından işadamına getirttim" dedi.

Abone ol

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yolsuzlukları araştırmak için kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'na ifade verdi. Çağlayan ifadesinde, İranlı işadamı Rıza Sarraf'ın hediye ettiği belirtiken 700 bin liralık saatle ilgili de konuştu.

"Saat takmayı severim" diye söze başlayan Çağlayan, "Saatin parasını kendisinin ödediğini ancak vaktim olmadığı için yurtdışından Rıza Sarraf'a getirttiğini" savundu.

Çağlayan, Özel Kalem Müdürü Onur Kaya’nın Rıza Zarrab’ın diğer bakanlıklardan randevuları için aracı olması konusunda da "Özel kalemimin işadamlarıyla ilgili neler yaptığını bilemeyebilirim, ama görev edinerek bazı şeyleri yapmış olabilirler" ifadelerini kullandı.

Çağlayan iki avukatıyla birlikte 1 saat 45 dakikalık savunmada milletvekillerinin, "Her iş adamının evine yemeğe gider misiniz, Rıza Sarraf'ın evine yemeğe gittiniz mi? Muş’taki okul açılışına Sarraf'ın uçağıyla mı gittiniz?" gibi sorulara da yanıt vermek istemediğini söyledi.

Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan’ın Sarraf'a çantayla 2 milyon Euro, 2 milyon dolar ve 1.5 milyon Lira rüşvet gönderdiği iddia edilmişti. Çağlayan bu iddiaya ise "Sarraf'la bir iş ilişkisi varsa bu benim dışımda" şeklinde yanıt verdi.

ulusalkanal.com.tr

Tertip bürosu açığa çıktı Gündem Ali Fuat Yılmazer itiraf etti! Gündem ''Gelin helalleşelim'' Gündem TSK kaygılı! Gündem