Milli denizaltı yakıt ikmali yapmadan ABD'ye gidip geri dönebilecek

Türk donanması için üretilecek milli denizaltı projesine hız verildi. 2023'e kadar teslim edilmesi planlanan denizaltılar tam 15 gün su altında kalabilecek. 2,7 milyar dolarlık proje kapsamında üretilecek denizaltılar yakıt ikmali yapmadan ABD'ye gidip gelebilecek.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri dev bir projeye daha imza atacak.

Milli Denizaltı projesi Gölcük Tersanesi'nde inşa ediliyor.

Havadan tamamen bağımsız olan denizaltı, bünyesinde bulunan hidrojen ve oksijen tanklarının tepkimesi sonucunda yakıt hücresi sistemiyle elektrik enerjisi üretebilecek.

Bu sistem milli denizaltının çok daha uzun süre su altında kalmasını sağlayacak. Yakıt ikmali yapmadan ABD'ye gidip geri dönebilecek. Tamamen dalmış olarak Akdeniz baştan başa geçilebilecek.

6 adet Yeni Tip Denizaltının Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda inşa edilecek.

Güçlü silahlı sistemler ve savunma sanayisiyle Türkiye'nin bu alanda en güçlü ülkeler arasında yer alması sağlanacak.

Milli denizaltı çalışmalarına HAVELSAN, ASELSAN, TÜBİTAK, STM AŞ, AYESAŞ, Milsoft, Meteksan Savunma ve KOÇ Bilgi Savunma gibi şirketler destek veriyor.

Denizaltıların çeşitli sistem ve donanımlarını üretecek bu firmaların yanı sıra yerli birçok firmadan da ürün tedarik edilecek.

ulusalkanal.com.tr

abd
Çavuşoğlu: Avrupa genelinde kabul edilmiş bir terör tanımı var mı? Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arabalarında silah taşıyanlar Türkiye'den kaçmaya başladılar Gündem Demirtaş: Değişikliğin iptali için AYM'ye başvuracağız Gündem Bir kez daha Kilis üzerine Gündem