Suriye'de taraflar birbirini ateşkesi ihlal etmekle suçluyor

Suriye'de ilan edilen geçici ateşkes üçüncü gününde. Ancak tartışmalar sürüyor. Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar'ın desteklediği grup, Suriye hükümetini ateşkesi ihlal etmekle suçladı. Heyet, ateşkesin iptal edilebileceğini belirtti. Sahada çatışan bazı gruplar ve Fransa da Moskova'yı ateşkesi ihlal etmekle suçladı. İddiaları reddeden Moskova ise ülkenin kuzeyindeki grupların ateşkesi bir çok kez ihlal ettiğini açıkladı.

Abone ol

Amerika ve Rusya'nın üzerinde anlaştığı Suriye ateşkesi üçüncü gününe girdi. Ateşkes devam ederken taraflardan karşılıklı suçlamalar geldi.

Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ın desteklediği RİYAD Grubu, Suriye hükümetinin ateşkesi ihlal ettiğini öne sürerek ateşkesin iptal edilebileceğini belirtti.

RİYAD Grubu sözcüsü Esad el Zubi, "Ateşkes başlamadan bitti. Eğer uluslararası toplum bizi koruyamıyorsa bizim halkımızı koruyacak alternatiflerimiz var" dedi. Zubi ayrıca Birleşmiş Milletler'in 7 Mart’ta yeniden başlayabileceğini belirttiği uzlaşma görüşmeleri için bir zemin bulunmadığını belirtti.

Bir suçlama da Moskova yönetimine geldi. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Suriye’de muhaliflerin kontrolündeki bölgelere hava operasyonlarının sürdüğünü savundu, BM destekli görev gücünün gecikmeden ateşkes ihlallerini görüşmek üzere toplanması gerektiğini söyledi.

Moskova ise iddiaları yalanladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'de ateşkes sürecinin devam ettiğini söyleyip, bu sürecin kolay olmayacağının önceden de bilindiğini belirtti. Peskov, ülkenin kuzeyinde ateşkesin muhaliflerce birçok kez ihlal edildiğini söyledi.

Ateşkes ile ilgili karşılıklı suçlamalar sürerken, Kilis'in karşısındaki Azez bölgesinde IŞİD militanları ile Fetih Ordusu adlı terör grubu arasında çatışma çıktı. Gece boyu aralıklarla süren çatışmalar sırasında sık sık patlamalar da yaşandı.

ulusalkanal.com.tr

ABD'de 12 eyalette ön seçim yapılacak Dünya Suudi Arabistan'da 'Kadın insan mıdır?' semineri Dünya Fransa'da yıkım başladı Dünya Moskova metrosunda büyük panik! Elinde kesik çocuk kafası... Dünya