ABD'li Papaz Brunson, hakim karşısına çıktı

Amerikan Başkanı Trump'ın ısrarla istediği papaz Brunson hakkında mahkeme kararını verdi. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, terör örgütü PKK ve FETÖ adına suç işlediği iddiasıyla cezaevinde olan Brunson’un tutukluluk halinin devam edecek. Duruşma 7 Mayıs'a ertelendi.

Abone ol

Amerika Başkanı Donald Trump'ın Türkiye’den ısrarla iadesini istediği Amerikalı Papaz Andrew Craig Brunson'ın tahliye talebi reddedildi.

6 saat savunma yapan Brunson, terör örgütleri PKK ve FETÖ adına suç işlemek ve casusluk yapmak suçlarından hakkında 35 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Duruşma da ağlama krizine giren Brunson'a duruşma savcısı, "Adınıza 10 hat var. Anne adı, doğum yeri, doğum tarihi gibi bilgilerde farklılık var" sorusunu yöneltti.

Brunson ise hat alırken görevlinin nasıl kaydettiğini bilmediğini söyledi.

Brunson, savcının "Türkiye'de neden bu kadar uzun süre kaldınız, 1993'te gelmişsiniz" şeklindeki sorusuna da "Tanrının burada kalmamızı istediğini düşündük" yanıtını verdi.

Sesi ve görüntüsü değiştirilerek duruşmaya bağlanan gizli tanık "Dua", Brunson'un her hafta, cuma günleri düzenlenen ve sadece subayların katıldığı toplantıya katıldığını söyledi.

Gizli Tanık, Türkiye'de özellikle 2002 - 2004 yılları arasında bazı PKK'lıların Hristiyan olarak cemaatlere katıldığını ve böylece dokunulmazlık elde ettiğini ifade etti.

Gizli tanık, bu toplantılarda Murat Çakır isimli Türk asıllı Amerikan vatandaşının da bulunduğunu söyleyip, Çakır'ın Pentagon ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu anlattı.

Tanıklardan Emrah Şahin ise Diriliş Kilisesi'ne bir kaç kez gittiğini, Türklerle ilgili hakaret içeren sözler duyduğunu belirtti

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, ara kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, rahip Brunson'un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 7 Mayıs 2018 tarihine ertelendi.

ulusal.com.tr

ABD'ye destek AKP'de çatlak yarattı Gündem Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: Suriye için ilk adımı atın Gündem Antalya Akseki'de deprem oldu (16 Nisan 2018 Pazartesi son depremler) Gündem Çavuşoğlu açıkladı! Macron da bu kareye girmek istemiş ama... Gündem