Davutoğlu'dan son dakika Rusya açıklaması: Kim olursa olsun...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya ile yaşanan sınır ihlali krizini değerlendirdi. Rusya'ya gerekli uyarının yapıldığını belirten Davutoğlu "sehven oldu" yanıtını verdiklerini açıkladı. Başbakan, Rusya'nın Özgür Suriye Ordusu ve El Fetih Ordusu'na yönelik operasyonlarına da tepki gösterdi

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rus uçağının Türk sınırını ihlal etmesi ile ilgili konuştu.

"Kim sınırlarımızı ihlal eder, hava sahamızı ihlal ederse önce uyarırız, dostça uyarırız, bu hangi ülke olursa olsun, ki Rusya bizim dostumuzdur, komşumuzdur, bu anlamda da şimdiye kadar Rusya ile Türkiye arasında bir gerginlik yaşanmamıştır. Suriye'deki durum bir Türk Rus krizi değildir."

Başbakan, Rusya'ya diplomatik uyarıların yapıldığını, "sehven yapıldı" yanıtı aldıklarını belirtti.

"Dışişleri bakanımız Rus dışişileri bakanını aradı ve net olarak bunun bir daha tekerrür etmemesini söyledi. Aynı şekilde Ankara ve Moskova'da girişimlerde bulunarak Türk sınırına bir daha bu türk müdahalelerde bulunulmaması gerektiği söylendi. Bu sabah bize, Rusya tarafından intkal eden bildgilendirme oldu. "Sehven" olan bir şey olduğunu, TR'nin sınırlarına saygılı olduklarını ve tekerrür etmeyeceğini ifade ettiler."

Davutoğlu Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarını eleştirdi.

"Bugüne kadar dış müdahale olmasın diyerek BM Güvenlik konseyi kararlarını tıkayan Rusya'nın müdahalesi hem bir çelişki, hem de krizi eklase eden, tırmandıran bir durum ortaya çıkardı."

Rusya'nın Özgür Suriye Ordusu ve El Fetih Ordusu gibi terör örgütlerini vurmasını eleştiren Davutoğlu, "sivil halk ve ılımlı muhalefet vuruluyor, bu ispatlandı" dedi.

"Rus uçaklarının masum sivil halkın toplandığı bölgeleri ve ılımlı muhalefeti vurduğu yönünde iddialar var ve bunlar ipta edilmiş durumda. İhlal yapılan yerler bizim sınır bölgeleri. IŞİD yok, DEAŞ yok orada. Orada ılımlı muhalefet var. DEAŞ'ın olduğu Rakka, Deyüzur'da operasyon yapılmıyor... Yapılıyorsa da sadece orada yapılmıyor."

ulusalkanal.com.tr

F tipi örgüt elemanlarının bilgisayarlarında ABD ile irtibatı saptayan belgelere ulaşıldı Gündem Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama: Milliyeti tespit edilemedi Gündem 10 terörist öldürüldü Gündem Doğu Perinçek: Obama alayları kurulabilir mi? Gündem