Kovid-19'u yendi savaşa devam ediyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, Kovid-19'la mücadele ederken hastalığa yakalandı. Akkoyunlu kıran kırana geçen o ölüm kalım savaşını anlattı.

Abone ol

Koronavirüsle mücadelede ön cephede yer alan sağlık emekçileri birinci derecede risk grubunda. Risk grubunda yer alan ve Kovid-19'la mücadele eden isimlerden biri Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu.

Bulunduğu hastanede normal servis kontrollerini yaptığı sırada astımlı bir hastanın Kovid-19 olduğu tespit edildi. O günün akşamında da Prof. Dr. Akkoyunlu da şiddetli bel ağrılarının başladı.

İlk başta Akkoyunlu hastalığı rahat atlatacağını düşündü. Fakat hastalığın vücudundaki seyri hiç de öyle olmadı.

Hastalığın 8'inci günü geldiğinde Prof Dr. Akkoyunlu'ya ilaçlar da fayda etmiyordu. Akkoyunlu "Vasiyetimi bile yazmayı düşündüm dedi."

Hastalığı yenen Akkoyunlu yaşadıklarını "çok travmatik bir sürec" olarak tanımlıyor.

Prof. Dr. Akkoyunlu, maske, mesafe ve hijyenin bu hastalığı önlemede en önemli yöntem olduğunu hatırlatarak, el hijyeninin yanısıra solunan havanın temiz olması gerektiğini vurguladı.

ulusal.com.tr

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Yeni hasta sayısını azaltmak zorundayız Sağlık DSÖ'den Türkiye'ye övgü Sağlık Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bugün ağır hasta sayımız 1455 Sağlık Türk bilim insanından önemli buluş Sağlık