Sağlık Bakanı referandum için tarih verdi

AKP, millet tanımının olmadığı yeni anayasaya teklifini yıl sonuna kadar referanduma götürmeyi hedefliyor. Açıklamayı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptı. Edirne AKP il Başkanlığında konuşan Müezzinoğlu, "Ekim, Kasım gibi referanduma gidelim" dedi.

Abone ol

"Türk Milleti" tanımının çıkarıldığı yeni anayasanın yazım sürecinin ardından AKP'nin hedeflediği referandum tarihi de ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu planlanan referandum tarihini açıkladı.

Edirne AKP il Başkanlığında konuşan Müezzinoğlu, başkanlık sistemine halkın karar vermesi gerektiğini belirtti, Muhalefet partilerini eleştirdi.

Davutoğlu'nun komisyona ilişkin yaptığı bu açıklamanın ardından komisyonun başkanlığını Parti sözcüsü Ömer Çelik'in yürüttüğü ortaya çıkmıştı. Komisyonda, Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek gibi hukukçular da yer alıyor.

AKP'nin yeni anayasayı halk oylamasına götürebilmesi için 330 milletvekiline ihtiyacı var. Ancak, iktidar partisinin Meclis'te oy kullanabilecek 316 milletvekili bulunuyor. Kulislerde AKP’nin gerekli olan 14 oy için muhalefet partilerinin milletvekillerini tek tek takibe aldığı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

F tipi şüpheliler itiraf etti: “Bize yemin ettirerek soruları ezberlettiler” Gündem Beratcan'ın annesinin, katil zanlısı Ersin K. ile birlikte çekilen fotoğrafı ortaya çıktı Gündem Kalın: Menbic'e PYD'nin yerleştirilmesi söz konusu değil Gündem Kahraman şehitlere veda Gündem