Erdoğan-Trump görüşmesi bugün

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Amerika temaslarına bugün başlıyor. Erdoğan Türkiye saati ile 19. 40'ta Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ile görüşecek. En önemli konu PKK/PYD. "Trump ile virgül değil nokta mesabasinde olacağız" diyerek Türkiye'den ayrılan Erdoğan, Ankara'nın tutumunu dile getirecek. Konuşulacak diğer başlıklarda FETÖ ve Rıza Sarraf davası olacak.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bu tutumunu Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'a bir kez daha aktaracak. Erdoğan'ın deyimiyle görüşme virgül değil nokta değerinde olacak.

Erdoğan'ı taşıyan özel uçak "CAN" Türkiye saati ile 23.50'de Çin'den hareket etti. Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'a indi. Erdoğan'ı Andrews Hava Üssü'nde Amerika Birleşik Devletleri Protokol Genel Müdür Vekili Rosemerie Pauli ile Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç karşıladı.

Erdoğan, Amerika'daki görüşmelerine bugün başlayacak. Türkiye saati ile 19.40'ta Trump ile bir araya gelecek. Görüşme 20 dakika sürecek.

En önemli gündem Washinftaon'un terör örgütü PKK/PYD verdiği destek olacak.

Erdoğan'ın ziyareti öncesinde Trump, PYD'ye ağır silah yardımı kararını onaylayarak bir hamle yapmıştı. Erdoğan, Türkiye'nin PYD'ye karşı tutumunu dile getirecek.

Rıza Sarraf konusu da önemli gündem başlıklarından.

Erdoğan-Trump zirvesinde FETÖ lideri Fethullah Gülen'in iadesi de ele alınacak.

Amerikan basını Erdoğan-Trump zirvesine geniş yer ayırdı. Amerikan basınına göre görüşme Trump göreve geldiğinde bu yana yapacağı en zorlu görüşme olacak.

ulusalkanal.com.tr

OHAL Komisyonu Başkanı belli oldu Gündem TBMM’de patlayıcı madde araması yaptı Gündem Akordeon engel sistemi Gündem Bingöl'de IŞİD operasyonu: 10 gözaltı Gündem