Taliban'ın zaferi ardından Afganistan'da ilk uluslararası ticari uçuş

Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) Sözcüsü Abdullah Hafız Han, Pakistan'ın başkenti İslamabad'dan Kabil’e hareket eden uçağın bir grup gazeteci ile gittiğini ve Afganistan’a ilk uluslararası ticari uçuşun gerçekleştiğini duyurdu.

Abone ol

Taliban'ın 15 Ağustos'ta Kabil'e girmesinin ardından Afganistan'a uluslararası ticari uçuşlar durdurulmuştu. Taliban'ın Afganistan'da kontrolü sağlamasının ardından ilk uluslararası ticari uçuşu gerçekleştirdi.

Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) Sözcüsü Abdullah Hafız Han, Pakistan'ın başkenti İslamabad'dan Kabil’e hareket eden uçağın bir grup gazeteci ile gittiğini ve Afganistan’a ilk uluslararası ticari uçuşun gerçekleştiğini söyledi.

Han, uçağın charter olduğunu ifade ederek, Kabil'den İslamabad'a dönen uçakta ise Dünya Bankası çalışanları, uluslararası medya mensupları ve ülkeden ayrılmak isteyen yaklaşık 80 sivilin yer aldığını dile getirdi.

Han, kısa süre içinde Kabil'de uçuş hizmetlerinin başlamasını umduğunu sözlerine ekledi.

Afganistan'da kadın çalışanlar işlerine geri döndü Dünya Letonya'da şehir içindeki tatbikat vatandaşları korkuttu Dünya İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'ndeki üç ayrı bölgeyi vurdu Dünya ABD Riyad'daki Patriotları geri çekti Dünya