ABD'de seçimler karakolluk

Amerika Birleşik Devletleri'nde seçim kargaşası sürüyor. Kirizlerin damgasını vurduğu seçimde ülkeyi önümüzdeki dört yıl boyunca yönetecek isim hala netleşmedi.. Demokrat aday Joe Biden, Michigan'ı (Mişigın) kazandı. Donald Trump'ın seçim kampanya ekibi, kritik eyaletlerden Georgia'da (Corcia'da)oy sayım işlemlerinin durdurulması için dava açtı.

Abone ol

ABD'de başkanlık yarışını kimin kazandığı henüz belli olmadı. Ancak ülkede sokaklar karıştı.

Yaşanan belirsizlik ve posta yolu ile kullanılan oylar konusunda yoğun tartışmalar yaşandı. Tartışmalar pek çok eyalette protesto edildi. Yüzlerce kişi Beyaz Saray önünde sloganlar attı.

Bu arada, Demokrat aday Joe Biden, 16 seçici delegesi bulunan kritik öneme sahip Michigan'ı kazandı.

Sonuçları Yüksek Mahkemeye taşıyacağını söyleyen Trump, Georgia, Wisconsin, Michigan ve Pennsylvania eyaletlerindeki sonuçlara itirazda bulunacak...Açıklamayı sosyal medya hesabından yapan Trump, mesajında, Kuzey Carolina, Georgia, Pennsylvania ve Michigan'da seçmenlerin oyunun korunması' için itiraz edeceğini duyurdu.

Trump'ın ekibinin Michigan'da oy sayımının durdurulması için yasal işlem başlatmasının ardından eyalet Dışişleri Bakanı Jocelyn Benson açıklama yaptı ve geçerli tüm oyların sayıldığını söyledi. Trump'ın eyalete karşı açtığı davanın ise 'anlamsız' olduğunu belirtti.

Demokrat aday Biden'da twitterdan mesajlar veriyor.. Donald Trump yönetiminin bugün Paris İklim Anlaşması'ndan resmen ayrıldığını ancak kendi yönetiminin tam 77 gün içerisinde yeniden döneceğini belirten bir Twit iletisi paylaştı.

Biden "Donald Trump yönetimi bugün Paris İklim Anlaşması'ndan resmen ayrıldığı ancak Biden yönetimi tam 77 gün içerisinde yeniden anlaşmaya dönecek" dedi.

Son tabloda Demokrat Joe Biden'in 264, Cumhuriyetç Trump'ın 214 delegesi bulunuyor. ABD'de başkanlık seçimlerinde 538 delegenin yarıdan bir fazlası olan 270 delegeye ulaşan isim başkanlık seçimini kazanıyor.

ABD ordusu'ndan darbe açıklaması Dünya Libya'da kalıcı ateşkes uzlaşısı Dünya ABD Başkanı Trump: "Seçimi çalmaya çalışıyorlar" Dünya Viyana'da terör saldırısı! Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'dan önemli uyarı Dünya