Arınç'tan çok sert açıklamalar!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan dikkat çeken açıklamalar geldi. Erdoğan'ı kasteden Arınç "Öyle günler gelecek ki Kral Çıplak denecek" dedi. Başkanlık sistemini de eleştiren Arınç, "Montaj usulü başkanlık sistemi olmaz" ifadesini kullandı.

Abone ol

Saray ile Hükümet arasındaki derin krizi açığa çıkaran Bülent Arınç'tan yine dikkat çeken açıklamalar geldi. İngiliz yayın organı BBC Türkçe'ye mülakat veren Hükümet Sözcüsü "Kral Çıplak denecek" dedi.

"Cumhurbaşkanımız ile geçmişten bu yana siyaset yapıyoruz. Biz aynı yolda gidiyoruz ama beşkardeşin beşi bile bir değildir. Üslûbumuz farklı olabilir, duygularımız, düşüncelerimiz farklı olabilir, yoğurt yiyişimiz farklı olabilir. Bu farklılıklar da bizim bir zenginliğimizdir. Yani biz bütün bu eleştirilerimizde 'Kral çıplak' filan demedik daha. Belki öyle günler gelecek ki 'Kral çıplak' denecek."

Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ısrarla istediği Başkanlık sistemine de değindi.

Hükümet sözcüsü daha önce söylediği sözlerin arkasında durdu.

Hükümet sözcüsü "Türk tipi Başkanlık olmaz" dedi, "Check-Balance" vurgusu yaptı.

"Birileri 'Aaa ne kadar güzel. Tamam, hadi bakalım bir çay içelim başkanlık sistemine geçelim' diyecek. Böyle bir şey yok dünyada. Altyapısı olmadan, birbiriyle akort olmadan, birbiriyle check-balance sistemini kurmadan bir başkanlık sistemi olmaz. Yani birileri diyorsa ki, 'Meksika'da var, Arjantin'de var, Paraguay'da var, Bolivya'da var, orada var, burada var. Biz bunların hepsinden kendimize göre bir şeyler alalım. Ona göre bir başkanlık sistemi getirelim.' Bu, çok doğru olmaz."

ulusalkanal.com.tr

Ömer Yıldız yazdı: Küs gittiler... Ya da katil kim? Gündem Kriz, arayış, çıkış yolu Gündem Türkiye'den ilk açıklama Gündem Askeri vesayet geri mi geliyor? Gündem