Bekir Bozdağ'dan ''Gizlilik'' açıklaması

3 gündür devam eden Meclis görüşmelerinde gizli oylamanın ihlali çok tartışıldı. AKP'li vekillerin oy pullarını ve zarfları açıkça gösterdiği görüntüleri Ulusal Kanal ekranlarında izlediniz. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a "gizlilik ihlal edildi mi" diye soruldu. "Şu anda oylamanın gizliliği kuralına TBMM'de uyulmaktadır. " dedi.

Abone ol

Üstüne basa basa "oylama gizli yapıldı" dedi, hemen arkasından da yine üstüne basa basa oyunun rengini açıkladı.

Bozdağ, CHP'nin itirazlarını "propaganda" olarak değerlendirdi. "Olağanüstü Hal'de anayasa yapılır mı" sorusuna da Kurtuluş Savaşı dönemiyle yanıt vermeye çalıştı.

Oysa Bozdağ'ın bahsettiği dönemdeki Meclis savaş meclisiydi. İtilaf Devletleri Mebusan Meclisi'ni kapatınca Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle her sancaktan 5 delegenin katıldığı Meclis kuruldu. 1921'deki koşullarda bile şimdiki gibi hükümete değil Meclis'e olağanüstü yetkiler verilmişti. Seçimle Meclise giren mebuslar, milli mücadeleyi anadoluya yaymıştı.

ulusalkanal.com.tr

Yaşar Okuyan'dan güzel haber Gündem İstanbul'da yoğun kar yağışı sona erdi Gündem Marmaray ve Yenikapı metrosunda 'Ortaköy teröristi' alarmı Gündem Bakan Soylu'dan FETÖ çıkışı: Henüz daha yüzeyindeyiz, çok derindeler Gündem