Yargıtay'dan tarihi karar! İlk kez IŞİD terör örgütü...

Bir ilk yaşandı. Yargıtay IŞİD terör örgütü üyeliğinden bir kişiyi mahkum etti. Karar Yargıtay 16’ıncı Ceza Dairesi tarafından alındı. Kararda IŞİD’in dünya üzerindeki Müslüman devletleri yıkarak bir devlet kurmayı amaçladığı kaydedildi.

Abone ol

Yargıtay ilk kez IŞİD terör örgütü üyeliğinden bir kişiyi mahkum etti.

Yargıtay’ın hükmüne konu mahkûmiyet kararı Bayburt Ağır Ceza Mahkemesi’nce alındı.

Bayburt Emniyet Müdürlüğü bir ihbar üzerine M.S. adlı vatandaşı takibe aldı. Takip sonucunda şüphelinin evinde ve üzerinde IŞİD’in lideri Ebubekir el-Bağdadi’ye biat anlamına gelen yemin törenine katıldığına dair fotoğraf ve çeşitli videolar bulundu.

Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı, M.S. hakkında “IŞİD terör örgütü üyeliğinden 22.5 yıla kadar hapis” istemiyle dava açtı. Mahkeme beraatını isteyen MS’yi inandırıcı bulmadı. M.S.’yi “IŞİD terör örgütü üyeliği” suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Karar M.S. tarafından temyiz edildi.

Temyiz istemini görüşen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, IŞİD terör örgütü hakkında emsal teşkil edecek bir karara imza attı. Cezayı onadı. Türkiye’nin IŞİD’i 2013’te terör örgütleri listesine aldığı anımsatılan kararda IŞİD’in dünya üzerindeki Müslüman devletleri yıkarak bir devlet kurmayı amaç edindiği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Yunan bakan, Türk ordusunu hedef aldı Gündem İmza kampanyasına destek veren DT eski Genel Müdürü Bozkurt Kuruç: Şehit acısını yüreğimde hissediyorum Gündem İşte Hakkari'de dalgalanan o bayrağın öyküsü Gündem Köprüye bomba, Emniyet'e suikastçı! İstanbul'da facianın eşiğinden dönüldü! Gündem