İdlib'te son durum

Topçu birlikleri, İdlip operasyonu'nun 2’nci gününde, ÖSO'ya destek için Hatay’ın Reyhanlı İlçesinden İdlip'e doğru top atışı yapıldı. Bu arada dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın denetlemelerde bulunduğu Reyhanlı sınırına askeri sevkiyat sürüyor. Bölgeye, karşı taraftan gelebilecek roket, havan saldırılarına karşı hava savunma sistemi de kuruldu.

Abone ol

Türkiye’nin de dahil olduğu İdlip operasyonu 2'nci gününe girdi.

Operasyonlar kapsamında TSK, ÖSO'ya destek için sabah saatlerinde top atışı yaptı.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre Oğulpınar Karakolunda konuşlu Fırtına obüsleri, ÖSO'nun ilerleyişini kolaylaştırmak için İblip merkezine doğru 7 atış yaptı. Obüsler 40-45 kilometre uzağa atış yapabiliyor. İdlip, Reyhanlı’ya karayolu ile 45, kuş uçuşu ile de 38 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Kara ve Hava Kuvvetleri komutanlarının yanı sıra MİT müsteşarı Hakan Fidan ile sınır hattında denetlemelerde bulundu. Mehmetçiğin konuşlanmasına ilişkin yapılan çalışmalar hakkında komutanlara haritalar üzerinde ayrıntılı bilgi verildi.

Gözlemci kuvvet olarak Suriye topraklarında görev alacak Türk askeri, 14 ayrı noktaya konuşlanacak. Türk askerlerinin bulunacağı noktaların dış çemberini ÖSO güçleri oluşturacak.

Türk askeri Fırat Kalkanı Harekâtı’nda olduğu gibi ÖSO’ya destek verecek. ÖSO’nun zorlandığı bölgelerde mehmetçik devreye girecek. Bu nedenle İdlib’de zırhlı birlikler de görev alacak.

Orgeneral Akar’a Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz’ün de katılması “Operasyona hava kuvvetlerinin de destek vereceğini” olarak yorumlandı.

Bölgede görev yapacak Rusya ve İran askerleri ise Suriye ordusunun bulunduğu İdlib’in doğu ve güney noktalarında konuşlanacak.

Bu arada Reyhanlı'ya askeri sevkiyat sürüyor.

Yurt genelindeki çeşitli birliklerden gönderilen yaklaşık 30 araçlık zırhlı personel taşıyıcı ile obüs de sınır karakollarına sevk edildi.

Dün akşam Oğulpınar Karakoluna giden askeri birlikler, ilçe merkezinde ’En büyük asker bizim asker’ sloganı ile karşılandı.

Suriye sınırında Türk askerinin aldığı geniş güvenlik önlemi devam ediyor. Sınırda hazır birlikler ve Leopar tanklarının da yer aldığı askeri araçlar da bulunuyor.

Bölgeye, karşı taraftan gelebilecek roket, havan saldırılarına karşı hava savunma sistemi de kuruldu.

ulusal.com.tr

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin dava yarın başlıyor Gündem Avrasya Tüneli'nden "cezasız geçiş yok" uyarısı Gündem Çarpıcı iddia: Melih Gökçek, Başbakan Yıldırım'ın koltuğunu istedi, Erdoğan ne dedi? Gündem TDK, tanıtım afişinde yazım hatası yaptı Gündem