İsrail'den şartlı ateşkes teklifi

İsrail, abluka altındaki Gazze için şartlı ateşkes teklifi yaptı. İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Hamas'ın elindeki esirleri serbest bırakmasında durumunda ateşkesi gündeme alabileceklerini söyledi.

Abone ol

İsrail Gazze sınır hattında son bir kaç gündür şiddetli protestolar yaşanıyor.

Yüzlerce Filistinli Gazze'de İsrail ambargosuna karşı gösteriler düzenliyor.

Filistinlilerin eylemlerde bayrak taşımasını yasaklamaya hazırlanan İsrail ise şartateşkes teklifini gündeme getirdi.

Teklif İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman'dan geldi.

Gazze sınır hattına giden Liberman, Gazze'de uzun süreli ateşkes sağlanması için Hamas'ın alıkoyduğu İsraillilerle ilgili sorunun çözülmesini şart koştu.

İsraillilerle ilgili sorun çözülmeden uzun süreli ateşkes sağlanmayacağını Mısırlı ara bulucular kanalıyla daha önce ilettiklerini söyledi.

Askeri operasyon için hazırlıklı olduklarını söyleyen İsrail savunma bakanı, Gazze'nin tek ticaret kapısı olan Kerm Ebu Salim'in yeniden kapatnakla tehdit etti.

Öte yandan kanlı elçilik açılışında onlarca Filistinlinin katledilmesine neden olan Amerika, Filistin'e yardımı durdurduklarını açıkladı.

Amerika Başkanı Donald Trump'ın talimatu ile 200 milyon dolarlık ekonomik yardımın başka yerlere kaydıralacağı belirtildi.

ulusal.com.tr

Trump'tan Adalet Bakanı'na sert sözler Dünya Etna yeniden faaliyete geçti Dünya Çin'de otel yangını: 19 ölü Dünya Merkel'in kafkasya turu Dünya