Anayasa Mahkemesi'nden İlker Başbuğ kararı

Anayasa Mahkemsi, Ergenekon hakimlerinin 5 Ağustos'tan bu yana tahliye taleplerini değerlendirmemesini anayasaya aykırı buldu. 26'ıncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ kararında bu durumun "hak ve hürriyet" ihlaline neden olduğuna hükmettti. Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer de "gerekçesiz kararlarla tutuklu olan herkes tahliye edilmeli" dedi.

Abone ol

Yüksek Mahkeme, 15 gün içinde yazması gereken gerekçeli kararı 7 aydır yazmayan Ergenekon Mahkemesi'nin anayasayı ihlal ettiğine karar verdi.

Yüksek mahkemenin kararında, 5 Ağustos'ta açıklanan hükümden bu yana tahliye taleplerinin değerlendirilmemesi Anayasaya aykırı bulundu. Yargılama sürecine de dikkat çeken Anayasa Mahkemesi reddedilen tahliye taleplerinin "ayrıntılı olarak incelenmediğini ve gerekçelendirilmediğini" vurguladı.

26'ıncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un başvurusunu değerlendiren mahkeme, bu gerekçelerle Başbuğ'un hak ve hürriyetlerinin ihlal edildiğine karar verdi.

Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer Anayasa Mahkemesi'nin kararı üzerine tahliye talebinde bulundu.

Sezer Silivri'de yaptığı açıklamada kararın tüm Ergenekon tutuklularını kapsadığını vurguladı.

Başbuğ'un 26 aydır tutuklu olduğunu hatılatan Sezer, "bu kararla uzun süredir tutuklu olan herkesin tahliye edilmesi gerekir" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından çok sayıda Ergenekon tutuklusu tahliye talebinde bulundu.

ulusalkanal.com.tr

Olaylardan sonra vali konuştu Gündem Gizli tanıktı, savcı oldu! Gündem Bir subay intihar etti Gündem Yenikapı'da gemide yangın Gündem