Çare olmadı

İstanbul'a su sağlayan barajlar alarm veriyor. Son bir hafta düşen yağışa rağmen, İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan 10 barajdaki su miktarı son yılların en düşük seviyesinde. Su seviyesi, son 3 yıla göre üçte iki oranında azaldı.

Abone ol

İstanbul'da son bir haftadır etkisini gösteren yağışlar, barajlardaki su seviyesinde değişikliğe neden olmadı. Yağmur, baraj suyunu sadece yüzde 1 oranında arttırdı.

İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan 10 barajdaki su miktarı son yılların en düşük seviyesine düştü. Yağışsız geçen kışın ardından barajlardaki su seviyesi son üç yıla göre üçte iki oranında azaldı.

2011 yılında yüzde 96.95, 2012 yılında yüzde 92.7 ve 2013 yılında yüzde 89.49 olan su seviyesi bugün itibariyle yüzde 30.26 olarak ölçüldü.

10 barajdan sadece 2’sindeki su yüzde 50'yi geçiyor. Diğer 8 barajda doluluk oranları yüzde 30 iken, en düşük su seviyesine sahip baraj olan Papuçdere'deki su seviyesi ise yüzde 1.69 olarak ölçüldü.

ulusalkanal.com.tr

Antek İşçisi; ''Gerekirse canımızı ortaya koyacağız'' Yurt Ankara'da feci kaza: Çok sayıda yaralı var Yurt Trafik kilitlendi! İstanbul yürüyor! Yurt Halk otobüsü dehşeti kamerada! Yurt