Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Iraklı mevkidaşı Fuad Hüseyin ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile ortak basın toplantısı düzenledi. "Irak'tan tüm terör örgütlerinin temizlenmesini arzu ediyoruz" diyen Çavuşoğlu, "Türkiye olarak elimizden gelen desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı. Görüşmede Ovaköy Sınır Kapısı'nın açılması da ele alındı. Yarın da Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi Türkiye'ye gelecek.

Abone ol

IrakDışişleri Bakanı Fuad Hüseyin Ankara'ya ziyarette bulundu. Bölgesel konular, terörle mücadele ve Ovaköy sınır kapısı gündeme geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve mevkidaşı görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu konuşmasında, Türkiye'nin bölgesel tutumunun barış ve istikrar olduğunu belirtti: ''Bölgesel konularda Irak ile bir görüş ayrılığı yok. İran'ın istikraraını istiyoruz aynı şekilde Suriye'nin istikrarını, Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız.''

Bakan Çavuşoğlu, Irak'ta terör örgütlerinin varlığına son verilmesi gerektiğini söyledi. Son olarak bölgede sıcak saatler yaşandı. PKK Irak'taki Peşmerge güçlerine ağır silahlarla saldırı düzenledi. 8 kişilik silahlı teröristin sızma girişimde bulunduğu duyuruldu.

PKK Kandil'den sonra Sincar'da yapılanmaya çalışıyor. Bağdat-Erbil anlaşma yaparak PKK'nın Sincar'dan çıkarılmasını istemişti.

İkili görüşmede Ovaköy sınır kapısı da yeniden gündeme geldi. Bakan Çavuşoğlu iki ülke için sınır kapılarının önemini vurguladı: ''Kimse dışlanmayacak ticaretimiz artırmak için yapacağız Irak'ı bölgesel bir hap transit bir ülke yapmak için bu kapıların açılması önemli.''

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin Hüseyin ise konuşmasında Sincar anlaşmasına değindi. Anlaşmanın Irak kadar bölge için de önemli olduğunu belirtti.

Hüseyin'in gündeminde Ermenistan'ın yenilgisiyle sonuçlanan Azerbaycan-Ermenistan çatışması da vardı. Karabağ'da imzalanan 3'lü anlaşmayı desteklediklerini söyledi.

Yaptırıma meydan okuyan Türk savunma sanayisinin yıldızları Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye net mesaj: ''Bu kararla küresel liderlik yolunda adımlarımızı hızlandıracağız'' Gündem Türkiye'nin 16 Aralık Kovid-19 bilançosu: 240 vefat, 29 bin 718 yeni vaka Gündem Yüksek İstişare Kurulu ABD yaptırımını kınadı Gündem