Yemen'de çatışma

Yemen'de Cumhurbaşkanı Hadi'ye bağlı güçlerle Husiler arasında çatışmalar yaşandı. El Beyda ve Taiz illerinde meydana gelen çatışmalarda 14 kişi yaşamını yitirdi.

Abone ol

Yemen'de kendilerine Halk Direniş Güçleri adını veren Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçlerle husiler olarak bilinen Şii Ensarullah Hareketi arasında çatışmalar yaşandı. El Beyda ve Taiz illerinde meydana gelen çatışmalarda 14 kişi öldü.

Direniş güçleri Beyda ili komutanlarından Hüseyin el Beydani, Suuma ilçesinde dün geceden bu yana direniş güçleri ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı birlikler arasında çatışma yaşandığını söyledi. Beydani 3'ü direniş güçlerinden 11'i Husi militanlardan 14 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 kişinin yaralandığını aktardı.

Husiler ve Salih yanlıları ile direniş güçleri arasında Taiz'in farklı bölgelerinde devam eden çatışmalarda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Nükleer anlaşma doğrultusunda çimentoyla dolduruldu Dünya Volkswagen özür diledi Dünya Endonezya'da 6,4 büyüklüğünde deprem Dünya "IŞİD lideri görüşmesini son anda iptal etti" Dünya