''Beyaz Cennet" en sakin günlerini yaşıyor

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Pamukkale, Kovid-19 sonrasında ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale'de hummalı bir çalışma yürütülüyor. "Beyaz Cennet"te haziran başıyla birlikte hareketlenme bekleniyor.

Abone ol

"Beyaz Cennet" haziranda misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Pamukkale, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri... Şimdilerde en sakin günlerini yaşıyor. Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında ziyaretçi girişi yasaklanmıştı. Kentte salgın sonrası için bir dizi hazırlık çalışmaları yürütülüyor.

Antik havuz çevresinde restorasyon ile travertenler çevresinde çeşitli çalışmalar yapılıyor. Kararmış travertenler üzerine de plan dahilinde su bırakılarak bölgenin daha da beyazlatılması sağlanıyor.

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Turhan Veli Akyol, dünya mirası Pamukkale'nin eşsiz güzelliğine güzellik katmak için gece gündüz yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Akyol, travertenleri ve şifalı suları, Kleopatra Havuzu, Cehennem Kapısı, Aziz Philippus'un mezarı gibi pek çok tarihi zenginliği barındıran kentin adeta yeniden doğduğunu söyledi.

ulusal.com.tr

Sanatçı çiftten komşularına balkon konseri Kültür Sanat Dünyaca ünlü sanatçılar, sağlıkçılar için söyledi Kültür Sanat Yerli uygulama Piri ile 20 ülkede 30 şehre sanal seyahat imkanı Kültür Sanat Usta çevirmen Nevzat Erkmen hayatını kaybetti Kültür Sanat