Kölelik yasası yürürlüğe girdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kölelik büroları olarak adlandırılan özel istihdam bürolarına işçi kiralama yetkisi veren yasayı onayladı. İşçi konfederasyonları ve sendikalar yasaya karşı sesini bile çıkarmadı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, emek cephesinin "kölelik sistemi" diye itiraz ettiği yasayı onayladı. İşçi kiralama bürolarına ilişkin 6715 sayılı kanun, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yasayla, Özel İstihdam Büroları'nın faaliyet alanı genişletildi, işçi kiralama yetkisi bu bürolara verildi.

İşçilerin kazanılmış haklarını ortadan kaldıran yasaya işçi konfederasyonları ve sendikaları sessiz kaldı.

Yasaya karşı gereken mücadeleyi veremeyen sendikalar, alanlara çıkmak bir yana yasa gündeme geldiğinde yazılı açıklama bile yapmadı.

Kölelik Yasası’na karşı yalnızca Vatan Partisi genel grev çağrısı yapmış, Türk-İş ve DİSK, yasanın onaylanması halinde Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını açıklamışlardı.

Hayata geçmesine 60 günlük süre kalan yasayla ilgili Konfederasyonların iptal istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaları bekleniyor.

Haber: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr

Motorine 7 kuruş daha zam geldi Ekonomi Motorine 7 kuruş daha zam geldi Ekonomi Rusya'nın en büyük ilaç şirketi, Türkiye'den çekildi Ekonomi Rusya'nın en büyük ilaç şirketi, Türkiye'den çekildi Ekonomi