Merkez Bankası'ndan reel efektif döviz kuru ve aylık fiyat gelişmeleri açıklaması

Reel efektif döviz kuruna dair açıklamalarda bulunan Merkez Bankası tarafından "Enflasyondaki gerilemede gıda ve temel mal grupları öne çıkmış, yıllık enflasyon enerji dışındaki tüm ana gruplarda düşüş kaydetmiştir" denildi

Abone ol

Merkez Bankası'nın açıklaması şöyle:

"Enflasyondaki gerilemede gıda ve temel mal grupları öne çıkmış, yıllık enflasyon enerji dışındaki tüm ana gruplarda düşüş kaydetmiştir.

Bu dönemde gıda enflasyonundaki yavaşlamada işlenmiş gıda fiyatları etkili olurken, temel mal grubundaki düşüşte diğer temel mallar grubu kaynaklı baz etkisi öne çıkmıştır.

Hizmet yıllık enflasyonu ulaştırma dışındaki grupların desteğiyle gerilemeye devam etmiştir. Öte yandan, enerji fiyatları geçen ayın ardından bu dönemde de yüksek bir oranda artmıştır.

Türk lirasındaki istikrarın yanı sıra enflasyon beklentilerindeki iyileşme ve iç talep koşullarının seyri çekirdek enflasyon göstergelerindeki düşüşü desteklemeye devam etmiş, B ve C göstergelerinin eğilimindeki ılımlı seviyeler korunmuştur.

Tüketici fiyatları üzerindeki üretici fiyatları kaynaklı maliyet baskıları zayıf seyrini sürdürmüştür."

ulusal.com.tr

5 Kasım Salı evde bakım parası yatan iller güncel liste! Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır Ekonomi 2020 Ocak memur ve emekliye ne kadar zam yapılacak? 2020 Ocak emekli ve memur maaşları ne kadar olacak? İşte memur ve emekliye Ocak ayında yapılacak olan zam oranları Ekonomi Son dakika 5 Kasım Salı emeklilikte yaşa takılanlar EYT haberleri! Ekonomist Prof. Dr. Esfender Korkmaz'dan emeklilikte yaşa takılanlar EYT ile ilgili o iddiaya yanıt geldi Ekonomi Son dakika 5 Kasım 2019 Salı EYT bugün haberleri... Ekrem Sarısu: EYT yasası onları kapsayacak Ekonomi