Komşu ''Toplu katliam'' dedi!

1915 olaylarını "soykırım" olarak niteleyen bildiri, Rusya Parlamentosu'nda kabul edildi. Bulgaristan Parlementosu'nda yapılan görüşmelerde alınan kararda ise "soykırım" kelimesi yerine "toplu katliam" ifadesi kullanıldı.

Abone ol

Rusya Parlementosu 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlayan bir bildiriye imza attı.

Bildiri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ermenistan’daki anma törenine katıldığı sırada kabul edildi.

Parlamentodaki oturuma 427 milletvekili katıldı. Sadece 5 kişinin itirazıyla kabul edilen bildiride, Rusya parlamentosu Duma, kardeş Ermenistan halkıyla Birinci Dünya savaşından etkilenen diğer halkların acılarını paylaşıyor ifadelerine yer verildi.

Komşu Bulgaristan Parlementosu'nda da sözde ermeni soykırımının görüşmeleri vardı. Görüşmelerden çıkan kararda tehcir için "soykırım" kelimesi yerine "toplu katliam" ifadesi kullanıldı.

Parlamentodaki 193 milletvekilinin katıldığı oylamada karar, 36'ya karşı 157 oyla kabul edildi. Yasa niteliğini taşıyan kararla 24 Nisan "kurbanları anma günü" olarak ilan edildi.

Parlamentodaki görüşmeler sırasında kararın kabulüne tepki gösteren tek parti, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi oldu.

Kürsüde konuşan HÖH Başkanı Lütvi Mestan, "Cepheleşme peşindeki bir siyasi tavıra hizmet eden, stratejik önem taşıyan bu karar ile komşumuzla ilişkilerimizi kalıcı olarak zedeleyebiliriz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Havada yakıt ikmali yapıldı Dünya Bu adaya gidenleri öldürüp yiyorlar Dünya Erivan'da törenler başladı, Sarkisyan konuklarını karşıladı Dünya ABD'den 24 Nisan açıklaması! Obama soykırım demedi ancak... Dünya