Kim, ne harcıyor?

Türkiye genelinde tüketim harcamalarının yüzde 25'i İstanbul'da yapıldı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre tüketimde İstanbul'u, yüzde 15 ile Ege takip etti. Yüzde 1,8 ile Doğu Karadeniz en az tüketim harcaması yapan bölgemiz olurken bütçesinde yemeğe en çok para ayıran bölgemiz Güneydoğu Anadolu oldu.

Abone ol

Türkiye'deki harcamaların yaklaşık dörtte birini İstanbul tek başına gerçekleştiriyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun hane halkı tüketim araştırmasında İstanbul'un yüzde 23,5'luk harcama yaptığı belirtildi.

Söz konusu harcamada Ege Bölgesi yüzde 15 ile ikinci sırada yer aldı, bunu yüzde 11,9 ile Akdeniz Bölgesi izledi.Harcamaların sadece yüzde 1,8'i yani İstanbul'un 13'de biri kadarı ise Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nde gerçekleşti.

Bütçesinde yemeğe en çok para ayıran bölgemiz Güneydoğu Anadolu oldu. Bu bölge gelirinin yüzde 27'sini yani dörtte birinden fazlasını gıda ve alkolsüz içeceklere ayırdı. Gıda ve alkolsüz içeceklerin payının en düşük olduğu bölge ise yüzde 16,3 ile İstanbul.

Konut ve kira harcamalarına gelirinin yaklaşık üçte biri ile en yüksek payı ayıran bölge İstanbul olurken, Kuzeydoğu Anadolu ve Ortadoğu Anadolu Bölgelerinde bu pay beşte bir düzeyinde gerçekleşti.

Eğitim harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge yüzde 3 ile İstanbul, en düşük payı ayıran bölge ise yüzde 1,3 ile Batı Marmara Bölgesi oldu.

ulusalkanal.com.tr

Maliye bakanı açıkladı; Vergiler artacak Ekonomi Renault işçileri Birleşik Metal dedi Ekonomi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci 1300 TL asgari ücret için tarih açıkladı Ekonomi Bir işaretiyle dolar yükselişe geçti Ekonomi