Son bir haftada 161 göçmen yakalandı

Sahil Güvenlik Komutanlığı kaçak yollarla Ege denizini aşmaya çalışan mültecilere 1 hafta içinde 5 ayrı operasyon düzenlendi; 161 mülteci yakalandı, 1 mültecinin de cansız bedeni bulundu.

Abone ol

Sahil Güvenlik Komutanlığı Ege'de göz açtırmıyor. 3-10 Şubat tarihleri arasında 161 mülteci yakalandı.

Kaçak yollara Yunanistan'a oradanda Avrupa'ya geçmek için kullanılan güzergahlardan biri Ege. Bu yüzden Sahil Güvenlik İzmir ve Kuzey Ege Grup Komutanlıkları kesintisiz olarak devriyede.

Son bir hafta içerisinde 5 ayrı operasyon yapıldı. Çeşme, Kuşadası ve Ayvacık bölgelerindeki operasyonlarda 161 mülteci yakalandı. 1 mültecinin cansız bedeni denizden çıkarıldı.

Kuşadası, Sığacık, Çeşme, Dikili, Ayvalık, Ayvacık, Küçükkuyu, Didim, Yalıkavak, Gümüşlük, Turgutreis, Akyarlar, Bodrum ve Kardak bölgelerinde denetimler arttırıldı.

Karada ise görev Jandarma Genel Komutanlığı'nda... Bu rotalara giden güzergahlar üzerinde sık sık denetimler yapılıyor.

Sahil Güvenlik ve Jandarma ortak düzenlediği operasyonda Ayvacık'a ulaşan 42 mülteci denize açılamadan durduruldu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı; 1 arama kurtarma gemisi, 45 Sahil Güvenlik botu, 16 SAGET, 4 DEGAK Timi ve 28 Kontrol bot ile 2 bin 73 saat seyir yapıldığı, 25 helikopter ve 9 uçak sortisi ile toplam 79 saat 15 dakika uçuş gerçekleştirildiğini, 6 adet Mobil Radar Timi tarafından 252 saat görev icra edildiğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Şanlıurfa'da kadın ve çocuklarının otomobilde rehin alınması Gündem Erdoğan'dan Koordinat açıklaması Gündem Ankara'da terör operasyonu: 10 gözaltı Gündem Soylu: 25 bin dolar gelir hedefine çatlasalar da patlasalar da ulaşacağız Gündem