ABD seçime gidiyor

Amerikalı seçmenler Demokrat Parti adayı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump arasında karar verecek. Clinton ve Trump'tan, eyaletlerin seçici delegelerinden en az 270'ini kazanan ülkenin yeni lideri olacak. Seçim öncesi düzenlenen son anketler ise Clinton'ı işaret ediyor.

Abone ol

ABD halkı, aylar süren seçim kampanyalarının ardından yeni başkanını seçmek için yarın sandık başına gidiyor.

Amerikalıların, ülkenin 45'inci başkanı olarak Demokrat Parti adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ı mı yoksa Cumhuriyetçi Parti adayı iş adamı Donald Trump’ı mı seçeceği yarın belli olacak.

Halk, ABD Kongresinin 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi kanadının tamamı, 100 üyenin bulunduğu Senatonun üçte biri ve bazı valilikler için de oy kullanacak. Seçimler sonucunda ABD Kongresindeki sandalye dağılımları da yenilenecek.

Bu seçimlerde kayıtlı yaklaşık 230 milyon seçmen bulunurken, bunlardan 150 milyonunun oy kullanacağı tahmin ediliyor.

Daha önceki seçimlerede de katılım oranının düşük olduğu ABD'de seçmenin en önemli oy kullanmama nedenlerinden biri adayları beğenmemesi.

Ülke genelinde yapılan anketler Demokratların yarışı önde tamamlayacağını gösteriyor ancak başkan adayları seçim çalışmalarını son dakikaya kadar sürdürecek.

ulusalkanal.com.tr

Carter: Operasyonu memnuniyetle karşılıyorum Dünya Binlerce rus askeri Kızıl Meydan'da Dünya Yemen'de çatışmalar sürüyor: 24 ölü Dünya Cumhurbaşkanı adayları kazanamazsa Borisov istifa edecek Dünya