Aktif sigortalı sayısı belli oldu

CHP Niğde Milletvekili ve CHP Emek Büroları Merkez Yöneticisi Ömer Fethi Gürer'in çalışma yaşamı ile ilgili sorularına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çalışan sayılarını belirterek yanıt verdi.

Abone ol

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle bazı sorular yöneltti.

BİRİNCİ SORU

Gürer'in sorusu şu şekilde:

2002-2016 yılları arasında kaç iş kazası meydana gelmiştir? Kaç yaralı kaç ölen sigortalı vardır? 2015 ve 2016 yılında sigortalı işçi olarak çalışan kaç kişidir? Kaç kişi T.İ.S ve grev hakkı olan sendika üyesidir? 2015 ve 2016 yılında sigortalı işçilerden kaç kişi iş kazası geçirmiş, kaç kişi iş göremez duruma gelmiş, kaç kişi ölümlü iş kazasına uğramıştır?

Çalışma Ve Sosyal Yardım Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun verdiği cevap ise şöyle:

Aktif sigortalı sayısı (4/1-a) 2015 yılında 14.802.222, 2016 yılında 15.355.158kişidir. Dedi CHP Niğde milletvekili Ömer fethi Gürer kaç kişi grevli TİS yapmaktadır kaç kişi iş kazası geçirmiştir kaç kişi ölümlü iş kazası geçirmiştir soruları Bakanın yanıtsız bırakması düşündürücüdür iş kazalarında Avrupa birincisi dünya üçüncüsü olmak resmî verilerle onanmasın kabul etmek herhalde yanıt verme zorluğu üretti

İKİNCİ SORU

Başka bir yazılı soru önergesinde Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na "2017 yılında işçilerin kazanımı olan kıdem tazminatına dokunulması ve kazanılmış hakların geriye götürülmesi sayılacak düzenlemeler gündeminizde midir?" sorusunu yönelten Gürer’e Bakan Müezzinoğlu'ndan "Kıdem Tazminatı Fonu ile ilgili sosyal taraflarla görüşmeler devam etmektedir" yanıtı geldi.

ulusalkanal.com.tr

New York borsası “karışık“ kapandı Ekonomi Akbank'tan grev açıklaması Ekonomi Chicago Fed Başkanı Evans Ekonomi ÇAYKUR'un ihracat çalışmaları Ekonomi