'Muhalefetin desteğine ihtiyacımız var'

Abone ol

Vize muafiyetine ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sizlerde artık vize isteme gibi bir zilletten kurtulacaksınız. Muhalefet liderlerine bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Yasal düzenlemelerin 1 Mayıs'a kadar Meclis'ten geçmesi lazım ki hazirana kadar AB içindeki süreçler de tamamlansın. Muhalefetin desteğine ihtiyacımız var. En azından köstek olmamasına ihtiyacımız var. Biz Kanunları 317 ile çıkarırız ama, engellemesinler. Meclis'i bloke etmesinler. Bu kanunları çıkaralım. Bu 50, 60 yıllık bir rüyadır vatandaşlarımız için" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Uluslararası Yatırımcılar Derneğinin (YASED) resepsiyonunda konuştu. Davutoğlu, "Altını çizmek için söylüyorum. Sadece seçimi kazanmadık, siyasi istikrarı tehdit eden en büyük olgu olarak görülen terörle mücadeleyi etkin şekilde sürdürüyoruz. Bugün huzurunuza gelirken 2 saat kadar önce Sur'daki operasyonların da tamamlandığı bilgisiyle geldim. Türkiye'nin istikrarını tehdit eden odak kim olursa olsun buna izin verilmeyecektir. Terör bütün dünyanın risk olarak gördüğü global bir olgu. Türkiye'de ekonomik hayatı etkileyebilecek tarzda bir güvensizlik bir istikrarsızlık ortamın olması söz konusu olamayacaktır" ifadelerini kullandı.

"MUHALEFETİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR. EN AZINDAN KÖSTEK OLMAMASINA İHTİYACIMIZ VAR"

Vize muafiyetine ilişkin Davutoğlu, "Serbest dolaşım olmadan Gümrük Birliği'nin imzalanmasını eleştirmiştim. Gümrük Birliği'ni, Yabancı sermaye için çok iyi kullandık. Sizlerde artık vize isteme gibi bir zilletten kurtulacaksınız. Muhalefet liderlerine bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Yasal düzenlemelerin 1 Mayıs'a kadar Meclis'ten geçmesi lazım ki hazirana kadar AB içindeki süreçler de tamamlansın. Muhalefetin desteğine ihtiyacımız var. En azından köstek olmamasına ihtiyacımız var. Biz Kanunları 317 ile çıkarırız ama, engellemesinler. Meclis'i bloke etmesinler. Bu kanunları çıkaralım. Bu 50, 60 yıllık bir rüyadır vatandaşlarımız için" diye konuştu.

"GEÇTİĞİMİZ SENE CİDDİ BİR MEYDAN OKUMAYDI BİZİM İÇİN"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Geçtiğimiz sene ciddi bir meydan okumaydı bizim için. 2 seçim üst üste yaptık. Bir çok gözlemci Türkiye'de acaba siyasi istikrarsızlık olur mu diye düşündüğü bir dönemde 1 Kasım'da yüzde 85 katılım ile yüzde 97 buçuk temsil oluşturan bir Meclis'i seçim sonuçları ortaya çıkardığında içimizde güven hasıl oldu. Önümüzü görebilmiş olmanın rahatlığı içindeyiz. Önümüzdeki 4 yılı planladık. Millete şu anda güven var. Bu hükümet söz verdi mi yerine getirir. İnşallah mart ayının sonu geldiğinde yüzde yüzünü de tamamlamış olacağız" diye konuştu.

TÜRKİYE BİR SİYASİ İSTİKRAR ÜLKESİDİR

Türkiye ekonomisinden övgü ile bahseden Davutoğlu şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'de yatırıma teşvik ederken çok açık bir şekilde şunu söyleyiniz; Türkiye bir siyasi istikrar ülkesidir.

OTORİTER BİR YAPI ALTINDA İSE 20,30 YIL TEK BİR LİDER TARAFINDAN YÖNETİLEN ÜLKELERİ BİLİYORUZ

Otoriter bir yapı altında ise 20,30 yıl tek bir lider tarafından yönetilen ülkeleri biliyoruz. Bölgemizdeki bir çok devinim bu tür yönetimlerden kaynaklandı. Ama bunlarda ekonomik istikrar yoktur.

DEVLET GELİR GİDER DENGELERİ AÇISINDAN NEREDEYSE DENK BÜTÇEYE DOĞRU GİDİYORUZ

Devlet gelir gider dengeleri açısından neredeyse denk bütçeye doğru gidiyoruz. Bunun en önemli sebebi Türkiye'de popülizmin olmaması. Eğer tek parti hükümeti kuramamış olma sebebi ile 1Kasım seçimlerine doğru giderken popülizm yapmış olsaydık, şu anda bir çoğunuz uluslararası gözlemciler kaygı duyardı. Popülizme, kısa dönemli siyasi kazanç yoluna sapmadık.

TÜRKİYE'DE ÇOK SAĞLAM BİR EKONOMİK İSTİKRAR VAR. BANKACILIK SİSTEMİMİZ SAPA SAĞLAMDIR

OECD kriterleri açısından, G-20 içerindeki kriterler açısından da ortalamanın üzerindedir. Tam bir güven vermektedir. Türkiye'de çok sağlam bir ekonomik istikrar vardır. Bu korunacak. Bankacılık sistemimiz sapa sağlamdır."

"YARGI REFORM PAKETİNİ DE BİRER BİRER HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Davutoğlu, "Türkiye’de yatırım yapan herkesin yargı güvencesini görmek istemesinden daha doğal bir durum olamaz. Yüzde yüz yerli şirketler hangi muameleye muhatapsa Türkiye’de yatırım yapan şirketler de aynı muameleye tabidir. Kaygı duyarsanız bize başvurun. İhlal olursa gerekli mekanizmalar da mevcut. Yargı reform paketini de birer birer hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı. DHA

2016 yılı Bütçesi TBMM'den geçti Gündem Saros Körfezi'nde mayın taktik eğitimi Gündem MHP'de kritik gün belli oldu Gündem Türkiye'deki her 100 kişiden 55'i "yolsuzluk son iki yıldır artıyor" dedi Gündem