Hakan Fidan'ın istifasıyla ilgili önemli iddia!

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifasıyla ilgili önemli bir iddia gündeme geldi. Yeniçağ Gazetesi Ahmet Takan, Hakan Fidan'ın başarısızlığa uğrayan politikalar nedeniyle milletvekili adayı olmak istediğini belirtti. "Fidan, Türkiye'yi kaosa sürükleyen açılım sürecinden paçayı kurtarma derdinde" diyen Takan, "Sır Küpü" ifadesini kullandı.

Abone ol

MİT Müsteşarı Hakan Fidan neden istifa etti?

Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan'ın iddiasına göre, Erdoğan'ın "sır küpü" kaçtı. Takan, "Fidan Türkiye'yi kaosa sürükleyen açılımdan paçayı kurtarma derdinde" dedi. Çünkü açılım süreci başarızlığa uğradı ve çizilen tablo Türkiye için hiç de iç açıcı değil.

Açılımın en önemli aktörü Fidan'ın istifasından önce açılım süreciyle ilgili yaptığı açıklamalar oldukça dikkat çekici. Takan'ın iddiasına göre, Fidan'ın yakınlarına söyledikleri, açılımda Hükümet'in çizdiği pembe tablonun aksini gösteriyor.

"Fidan istifasından önce yakın çevresine şunları söylüyordu: "Abdullah Öcalan egosantrik bir kişilik. Her şeyde merkeze kendini koyuyor. Kandil ile arasının açılmasını istemiyor. Kandil'İn isteklerini kendisininkiymiş gibi açıklıyor. Her açıklamasını, mesajını ciddiye almayın. Kandil bile çoğu zaman sözlediklerini dikkate almıyor".

Takan, Oslo, Habur, Uludere olayları ile PKK'nın silah bırakmamasının Fidan'ı istifaya götüren başarısızlıklar olduğunu belirtti.

Takan sadece Hakan Fidan'ın değil, açılımın mimarlarından Beşir Atalay'ın da kaçtığını iddia etti.

ulusalkanal.com.tr

Mahkemeye sevk edilen 13 polise Fethullah Gülen soruldu Gündem “Sık lan sık“ diyen polis görevinden uzaklaştırıldı! Gündem Pakistan'da camiye bombalı saldırı! Gündem İstanbul'da iki ayrı yerde bomba alarmı! Gündem